- Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
- Dáme je do hrnce, přidáme vodu, špetkou soli a koření.
- Dáme vařit cca na 20 minut.
- Než se ovoce uvaří a změkne, omyjeme citrón, na struhadle ho ze všech stran ostrouháme a na závěr vymačkáme šťávu.
- Když je ovoce uvařené, přidáme do hrnce k ovoci agar, který jsme rozmíchali v trošce studené vody, citrónovou kůru i šťávu a podle chuti ovocný koncentrát či jiné sladidlo na doslazení.
- Počkáme, až obsah hrnce opět přijde k varu, mícháme, dokud se agar zcela nerozpustí.
- Vypneme a nalijeme do pohárků či misek.
- Po vychladnutí nám tekutina ztuhne.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
- Nečekejte, že po přidání agaru začne ovoce houstnout. Vše bude velmi tekuté, dokud to zcela nevychladne. Dáte-li agaru více, budete moci vzniklou hmotu porcovat. V případě letních pohárů však chuťové buňky více potěší “mokřejší” verze pohárů, kdy želé je řídké a v něm kousky ovoce.
- Oslaďte si podle chuti, počítejte, že citrón dodá kyselou a bude potřeba přidat něco na oslazení.

Do pohárů můžeme přidat jakékoli ovoce, které zrovna dozrává, koření můžeme vynechat nebo vyměnit. Citrón není podmínka, ale báječně osvěží.
Děti
Pohárek můžeme dávat dětem cca od jednoho roku.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Toto jsem si udělala k svačině už včera, je to výborné, vlastně jsem to nikdy nedělala…jablka, meruňky, citron..skvělá kombinace…a bylo toho hodně, tak máme i na dnešek..:)
Dnešní menu.. je požitek… lehounký úžasný desert k pampeliškovému kafíčku..🥰