Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Natto s rýží a žampiony

Uvařeno
sezóna jaro

Potřebujete rychlou, vydatnou a zdravou večeři, která vám pomůže s krásnou pletí, zdravými nehty a vlasy? Pak zkuste tuhle dobrotu s natto.

Ingredience
pro 4 porce
  • 3 hrnky vařené rýže (či jiné obiloviny)
  • 1 mistička natto
  • 4 žampiony
  • 1 cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • hrst rukoly
  • 4 ředkvičky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • sojová omáčka

Od 20 let jsem byla unavená a časem se přidaly další problémy. Endometrióza a po narození dvojčat totální vyčerpání. ...

Jak uvařit rychlé jídlo z jednoho hrnce s nattem

  1. Oloupeme a omyjeme zeleninu – cibuli na proužky, celer na půlměsíčky, mrkev na sirčičky, žampiony na plátky.
  2. V pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme a restujeme.
  3. Přidáme zbytek zeleniny a žampiony, koření, sojovou omáčku a společně orestujeme.
  4. Když je zelenina osmahnutá, přidáme rýži, natto, prohřejeme a vypneme.
  5. Na závěr ozdobíme rukolou a ředkvičkami pokrájenými na plátky.

Praktické

  • Já jsem dala celozrnnou kulatou rýži, protože má takřka krémovou konzistenci vhodnou do rizot, ale můžete dát libovolnou oblíbenou rýži.
  • Pokud nemáte předem uvařenou rýži, použijte jiné již uvařené obilí nebo připravte rychlovku jako je kuskus, bulgur, které stihnete připravit ve stejný čas jako zeleninu.
  • Natto má specifickou chuť a vůni. Začátečníkům obvykle příliš nevyhovuje, my jsme se do něj po čase zamilovali. Je potřeba si ho dostatečně ochutit sojovou omáčkou, pokud nejste zvyklí.
  • Jestli vám nattto nevyhovuje, dejte místo něj tofu, tempeh či již uvařenou luštěninu (čočka, fazole, hrách, cizrna).

Obměna

  • Do hotové směsi můžete přidat rostlinnou smetanu a koření vyměnit za čerstvé bylinky jako je libeček, tymián nebo rozmarýn.

Děti

  • Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1,5 roku, ale ubereme dochucovadla a tofunézu.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Tak právě ho baštím k obědu a moc dobré:).Natto má svou spešl chuť,ale já mám ráda i syrečky,takže to mě nemůže odradit :) Díky za receptík,dříve jsem ho přidávala jen trochu k jídlu.

Dobrý den, chtěla jsem se podívat na video s quinoou, ale přes upoutávku na online kurz super saláty se mi to nepodařilo

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Luxusní cuketové lodičky s maso-sýrovou náplní (vegan)

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak – tedy bez masa a bez sýra. Stačilo přidat dvě zdrav...

Bulgur s tofu, medvědím česnekem a bršlicí

Potřebujete lehkou večeři, na které si pochutnáte a bude raz dva hotová? Pak sáhněte po bulguru, tofu a aktuální zelenině. Tohle jídlo bylo za pár minut na...

Brokolicové kari špaldotto s mungo

Stačí pár ingrediencí a moc dobrý, rychlý a jednoduchý recept na světě. Takové miluji. V tomto se kombinuje moje oblíbené ingredience: špaldové kroupy, bro...