Zobat a svačit se dá i zdravě. Zkuste vlašské ořechy s dýňovým semínkem a určitě si pochutnáte.
Ingredience
miska semínek
  • 3/4 hrnku dýňových semínek slunečnicových semínek
  • 1/4 hrnku vlašských ořechů

Postup

  1. Semínka propláchneme na sítku pod tekoucí vodou a necháme chvíli okapat.
  2. Vyklopíme je na suchou, rozpálenou pánev a za stálého míchání opražíme.
  3. Když semínka začnou vonět a ztmavnou, jsou hotová.
  4. Vlašské ořechy propláchneme, necháme okapat a stejně jako dýňová semínka opražíme na pánvi.
  5. Opražená dýňová semínka smícháme s vlašskými ořechy a můžeme podávat.

Praktické

  • Směs se hodí jako netradiční občerstvení pro návštěvy.
  • Hezky vypadá, když si vyrobíte různé kombinace směsí a hosté si mohou vybrat, na co mají chuť.
  • Výborně a příjemně slané jsou semínka nebo ořechy s trochou umeocta na závěr.
  • Krabička s jakoukoliv směsí se hodí na cesty nebo jako svačina.

Obměna

Můžete si vytvářet vlastní směsi a kombinovat jakákoliv semínka nebo ořechy.

Skvělé jsou také ve směsi hrozinky nebo jiné sušené ovoce.

Děti

Opražená semínka nebo ořechy dáváme dětem od 1,5 roku raději v rozdrcené formě kvůli nebezpečí vdechnutí.

První komentář. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Dobrý den, ve většině receptech doporučují použít trochu oleje ať už praži v troubě nebo na pànvi. Je lepší pražit na pánvi nebo v troubě? A s olejem çi na sucho? Děkuji

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak skladovat a zachránit kvásek – 3.díl
Další článekLow Carb