Čínu milujeme. Je rychlá, moc dobrá a můžete do ní použít jakékoliv přebytky zeleniny.

Ingredience
na 1 porci
  • 70 g syrových rýžových nudlí
  • 1 lžíce oleje
  • 2 žampiony
  • malá hrst nepražených arašídů
  • kousek pórku
  • kousek kápie
  • kousek mrkve
  • kousek čínského zelí
  • seitan
  • sojová omáčka
  • 1/2 lžičky koření na tofu
  • 1/2 lžičky maizeny + 1 lžička studené vody
  • sůl

Jak připravit asijskou čínu s čínskými nudlemi

  1. Dáme vařit nudle.
  2. Na oleji osmažíme arašídy a na proužky nakrájený pórek a osolíme.
  3. Přidáme na plátky žampiony, na proužky seitan, papriku, zelí a mrkev.
  4. Posypeme kořením a ochutíme sojovou omáčkou.
  5. Zalijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme, až je zelenina křupavá.
  6. Zbylou tekutinu zalijeme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody.
  7. Povaříme do zhoustnutí.
  8. Smícháme s uvařenými a scezenými nudlemi.
  9. Případně ještě dochutíme sojovou omáčkou a podáváme posypané petrželkou nebo koriandrem.

Praktické

  • Pokud máte vlasové rýžové nudle z bílé rýže, stačí je zalít vřelou vodou a nechat odstát 10 minut a pak slít. Pokud máte z celozrnné rýže, řiďte se instrukcemi na obalu (povařit cca 5-7 minut).

Obměna

  • Zeleninu obměňujte dle chuti.
  • Můžete přidat i klíčky.
  • Koření můžete použít jakékoliv jiné, které vám chutná, nebo ho úplně vynechat.
  • Čína je skvělá i se zázvorem a česnekem (přidejte v kroku 3).
  • Místo rýžových nudlí můžete použít i klasické špagety z pšenice nebo jiné bezlepkové (kukuřičné).
  • Seitan můžete nahradit tofu nebo tempehem.
  • Místo arašídů použijte mandle nebo je vynechejte.
  • Dochutit čínu můžete i rýžovým nebo jiným octem a sladem.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 1,5, uberte ale na dochucovadlech, soli a koření.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

MŇÁM! Zatím nejlepší polévka! I manžel profík kuchař chválil

Gitaberangb: MŇÁÁÁM!!!! Zatím pro mě nejlepší polévka - JJ...

Už rok každý den nová skvělá jídla (Marta)

Marta: Nuda??? Ani omylem! Vařím podle Jíme Jinak rok......

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Z Klubu čerpám informace, recepty i energii (Marie)

Marie: Evo, Vy i všichni členové Vašeho týmu jste...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Nepřestává mě fascinovat, co dokáže ranní polévka (Eva)

Eva: Vím, že už na to taky většina lidí...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Nejde jen o kila, i nálada je o hodně lepší (Veve)

Veve: Zdravím všechny a hlavně Naši Evičku :-) Dnes byl...

Zlepšily se mi vlasy, nehty i kůže (Lidka)

Lidka: Kila dole jsou super, ale víc se mi...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Zhubla jsem 3 kilča a budu pokračovat dále (Radka)

Radka: Zdravím, jsem na konci, ale pro mě to...

Za 16 dní mám v pase o 5 cm míň (Jana)

Jana: Zdravím všechny, dnes je to 16 dní, co...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNaučte se prastaré umění samoléčby Jin Shin Jyutsu
Další článekAhoj, hubeňoure! (Věrka, 56 let)