Čínu milujeme. Je rychlá, moc dobrá a můžete do ní použít jakékoliv přebytky zeleniny.
Ingredience
na 1 porci
  • 70 g syrových rýžových nudlí
  • 1 lžíce oleje
  • 2 žampiony
  • malá hrst nepražených arašídů
  • kousek pórku
  • kousek kápie
  • kousek mrkve
  • kousek čínského zelí
  • seitan
  • sojová omáčka
  • 1/2 lžičky koření na tofu
  • 1/2 lžičky maizeny + 1 lžička studené vody
  • sůl

Jak připravit asijskou čínu s čínskými nudlemi

  1. Dáme vařit nudle.
  2. Na oleji osmažíme arašídy a na proužky nakrájený pórek a osolíme.
  3. Přidáme na plátky žampiony, na proužky seitan, papriku, zelí a mrkev.
  4. Posypeme kořením a ochutíme sojovou omáčkou.
  5. Zalijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme, až je zelenina křupavá.
  6. Zbylou tekutinu zalijeme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody.
  7. Povaříme do zhoustnutí.
  8. Smícháme s uvařenými a scezenými nudlemi.
  9. Případně ještě dochutíme sojovou omáčkou a podáváme posypané petrželkou nebo koriandrem.

Praktické

  • Pokud máte vlasové rýžové nudle z bílé rýže, stačí je zalít vřelou vodou a nechat odstát 10 minut a pak slít. Pokud máte z celozrnné rýže, řiďte se instrukcemi na obalu (povařit cca 5-7 minut).

Obměna

  • Zeleninu obměňujte dle chuti.
  • Můžete přidat i klíčky.
  • Koření můžete použít jakékoliv jiné, které vám chutná, nebo ho úplně vynechat.
  • Čína je skvělá i se zázvorem a česnekem (přidejte v kroku 3).
  • Místo rýžových nudlí můžete použít i klasické špagety z pšenice nebo jiné bezlepkové (kukuřičné).
  • Seitan můžete nahradit tofu nebo tempehem.
  • Místo arašídů použijte mandle nebo je vynechejte.
  • Dochutit čínu můžete i rýžovým nebo jiným octem a sladem.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 1,5, uberte ale na dochucovadlech, soli a koření.

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNaučte se prastaré umění samoléčby Jin Shin Jyutsu
Další článekAhoj, hubeňoure! (Věrka, 56 let)