Luxusní svačinka ve formě těchto tyčinek bez špetky cukru. Skvělé pro děti do školy, anebo dospělé do práce či na výlety na doplnění energie :-)
Ingredience

Korpus:
- 50 g mletých ovesných vloček
- 50 g mletého kokosu
- 30 g rozpuštěného kokosového oleje
- rýžový sirup podle chuti
- vrchovatá lžíce kakaa (nebo karobu)
Ostatní:
- domácí marmeláda bez cukru (já použila jahodovo-malinovou)
Horní kokosová vrstva:
- 2 menší hrnky kvalitního BIO kokosu
- trochu rozpuštěného kokosového oleje
- rýžový sirup podle chuti
Horní mandlová vrstva:
- 2 vrchovaté lžíce mandlového másla
- 1 lžíce datlové pasty
- 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
Jak vytvořit domácí tyčinky s marmeládou
- Nejdříve smícháme všechny ingredience na korpus.
- Těsto pořádně propracujeme a namačkáme do formy (menší srnčí hřbet) vyložené pečícím papírem.
- Na korpus namažeme vrstvu domácí marmelády, na chvíli vložíme do lednice a mezitím si připravíme vrchní vrstvu.
- Na kokosovou vrstvu rozmixujeme kokos. Mixujeme do té chvíle, než kokos pustí tuk a stane se tekutější.
- Pak přidáme trochu rozpuštěného kokosového oleje a rýžový sirup a ještě trochu promixujeme.
- Kokosovou směs dáme na marmeládu a necháme v lednici ztuhnout.
- Po ztuhnutí nakrájíme tyčinky.
- Na mandlovou vrstvu smícháme všechny ingredience, pořádně propracujeme a přeneseme na marmeládovou vrstvu.
- Necháme vše ztuhnout v lednici a pak krájíme na tyčinky.
Praktické
- Skladujeme v lednici.
- Pro bezlepkovou dietu volte certifikované bezlepkové ovesné vločky (nebo jiné).
Obměna
- Místo ovesných vloček můžete dát mandlovou mouku a místo mletého kokosu kokosovou mouku.
- Do korpusu můžete přidat sušené ovoce nebo datlovou pastu (lze také slad nebo jiné sirupy) místo rostlinného sirupu.
Prosím, chcem sa spýtať, ten kokos sa dá rozmixovať na tuk aj ponorný mixérom, nemám nijaký špeciálny mixér len ponorný. Nechcem to pokaziť. Kokos mam bio. Ďakujem
obávám se, že jen tyčák toto nezvládne.
Hustokrutě dobrý ?…
Super definice :-))