Luxusní svačinka ve formě těchto tyčinek bez špetky cukru. Skvělé pro děti do školy, anebo dospělé do práce či na výlety na doplnění energie :-)

Ingredience

Korpus:

  • 50 g mletých ovesných vloček
  • 50 g mletého kokosu
  • 30 g rozpuštěného kokosového oleje
  • rýžový sirup podle chuti
  • vrchovatá lžíce kakaa (nebo karobu)

Ostatní:

Horní kokosová vrstva:

  • 2 menší hrnky kvalitního BIO kokosu
  • trochu rozpuštěného kokosového oleje
  • rýžový sirup podle chuti

Horní mandlová vrstva:

  • 2 vrchovaté lžíce mandlového másla
  • 1 lžíce datlové pasty
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje

Jak vytvořit domácí tyčinky s marmeládou

  1. Nejdříve smícháme všechny ingredience na korpus.
  2. Těsto pořádně propracujeme a namačkáme do formy (menší srnčí hřbet) vyložené pečícím papírem.
  3. Na korpus namažeme vrstvu domácí marmelády, na chvíli vložíme do lednice a mezitím si připravíme vrchní vrstvu.
  4. Na kokosovou vrstvu rozmixujeme kokos. Mixujeme do té chvíle, než kokos pustí tuk a stane se tekutější.
  5. Pak přidáme trochu rozpuštěného kokosového oleje a rýžový sirup a ještě trochu promixujeme.
  6. Kokosovou směs dáme na marmeládu a necháme v lednici ztuhnout.
  7. Po ztuhnutí nakrájíme tyčinky.
  8. Na mandlovou vrstvu smícháme všechny ingredience, pořádně propracujeme a přeneseme na marmeládovou vrstvu.
  9. Necháme vše ztuhnout v lednici a pak krájíme na tyčinky.

Praktické

  • Skladujeme v lednici.
  • Pro bezlepkovou dietu volte certifikované bezlepkové ovesné vločky (nebo jiné).

Obměna

  • Místo ovesných vloček můžete dát mandlovou mouku a místo mletého kokosu kokosovou mouku.
  • Do korpusu můžete přidat sušené ovoce nebo datlovou pastu (lze také slad nebo jiné sirupy) místo rostlinného sirupu.

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

Této cesty dle JJ se budu držet už navždy!

Luci88: Chtěla bych poděkovat za báječný kurz. Moc jsem...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHrášková polévka s rýží
Další článekKde ve stravě bereme vitamín C