Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Moučníky

Sladovník á la medovník

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
Těsto:
  • 600 g špaldové mouky (pro bezlepkovou verzi použijte jakékoli bezlepkové mouky, třeba mix pohankové, rýžové a kukuřičné)
  • 400 g sladu - použila jsem Dobroslad (pro bezlepek rýžový sirup)
  • 10 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • 125 g oleje
  • lžička skořice
Krém - 1. varianta:
  • 400 ml ovesného mléka (nebo jiné obilné,kokosové,sójové..)
  • 1 vanilkový pudink
  • 200 g rýžového sirupu (výborný je javorový)
  • 250 g Alsanu (lze použít i klasické máslo, nejlépe od farmáře)
Krém - 2. varianta:
  • 800 ml kokosového mléka (domácí nebo 2 plechovky)
  • 2 vanilkové pudinky
  • 80 g kokosového oleje
  • 200 g rýžového sirupu

Často se ptáte, jestli ještě v padesáti, šedesáti nebo sedmdesáti má cenu měnit jídelníček. Mnohdy se taky ptáte, jes...

Postup

  1. Promícháme zvlášť sypké ingredience
  2. Slad vyšleháme s troškou horké vody a olejem
  3. Smícháme sypké a tekuté složky a vypracujeme (nejlépe ručně na vále) těsto, které se nelepí.
  4. Těsto necháme v uzavřené nádobě uležet v ledničce do druhého dne
  5. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  6. Řádně odpočinuté těsto rozdělíme na šest stejných dílů a vyválíme na pečícím papíru nebo silikonové pečící podložce do kulatého tvaru, pomáhám si dortovou formou, odřezky pak peču zvlášť, jsou velmi chutnou mlskou.
  7. Placku přenesu i s pečícím papírem na plech a vkládám do vyhřáté trouby na 200 st. přesně 6 minut. Když necháte déle, bude přesušená. Můžete péct všechny kola najednou,ale já mám jen tři plechy,tak peču na dvakrát.
  8. Pudink je dobré uvařit o něco dřív, aby nebyl úplně horký. Na chladnoucím se vytváří škraloup, proto jej můžete ještě teplý smíchat s tukem a sirupem a dát na hodinu do ledničky, nebo ho vymíchat ve studené vodní lázni a pak přidat tuk a sirup.
  9. Až je krém přiměřeně tuhý, aby nám po natření korpusu nevytékal na podložku, můžeme mazat a slepovat jednotlivé pláty. Nelekejte se, placky jsou tvrdé, ale jakmile se proleží s krémem, krásně změknout. Z tohoto důvodu je důležité vydržet alespoň tři dny než se na něj vrhnete.
  10. Poslední částí krému natřu zlehka vrch a boky dortíku a celý posypu na hrubo mletými lískovými oříšky. Upečené odkrojky se také dají rozmixovat a použít jako sypání spolu s oříšky.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Miluji jídlo a miluji vaření. Od začátku to tak nebylo. Do puberty bylo jídlo nutným zlem. Pak přišla chuť jíst a vzápětí i tvořit. Ke zdravému jídlu jsem měla vždycky blízko, ale až s Jíme Jinak dostává vše úplně jiný rozměr a smysl.

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

,,Medovník,,u nás,,sirupovník(mix datlo+rýžo)😃jemný a mňam mňam 😋v Bzl.verzi🎂💚

Medovník je výborný,ještě by byli potřeba nechat 2 dny odležet v lednici,ale to už nebude nic…💯😋❤️🤣

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Skromná buchta

Tato buchta je jednoduchá, rychlá a taková podzimní, se spoustou semínek a oříšků. Pokud máte chuť a čas, můžete ji použít jako korpus nějakého dortu a růz...

Arašídové donuty

Zdravější alternativa klasických kynutých smažených donutů, kterou připravíte během chvilky. Jsou krásně nadýchané a poleva jim dodá ten správný šmrnc.

Bezlepkový koláč s mákem

Honí vás mlsná ? Upečte si tento rychlý a jednoduchý koláč, který je bez lepku, mléka i cukru a jistě potěší všechny milovníky máku.