Domů > Zdravé recepty > Pečivo

Špaldové galetky s krémovým srdíčkem

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Nechala jsem se tentokrát inspirovat bretonskou galetkou – tradičním pokrmem Bretaně ze severozápadní Francie. Upravila jsem si jí podle svého a tak šíleně mi chutnala, že se hned musím podělit o recept.

Ingredience
4 ks
Na těsto:
  • 400 g špaldové mouky
  • 30 ml olivového oleje
  • sůl
  • asi 200 ml velmi studené vody
  • mák
Na náplň:
  • houby
  • česnek
  • petržel
  • kešu krém
  • červená cibule
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • petržel
  • sůl

K změně mě motivovaly velké potíže s trávením a další zdravotní problémy. Zkusila jsem všechny možné stravovací směry...

Jak připravit galetky s houbami a kešu krémem

  1. Připravte těsto rychlým smícháním všech ingrediencí. Uchovávejte zakryté v chladničce.
  2. Připravte si kešu krém podle receptu, který najdete zde.
  3. Nakrájejte houby a cibuli na plátky.
  4. Nasekejte česnek a petržel.
  5. Smíchejte česnek a petržel s houbami, lehce osolte.
  6. Rozdělte těsto na 4 kusy a vyválejte je na placky o průměru cca 20 cm, na tloušťku cca 2-3 mm.
  7. Do středu každé galetky dejte houby a několik lžiček kešu smetany, mírně promíchejte.
  8. Předehřejte troubu na 220°C.
  9. Přehněte okraje dovnitř, jak je znázorněno na fotografii, a do středu vložte cibuli.
  10. Okraje potřete extra panenským olivovým olejem a pečte v troubě při 220°C do zlatova, asi 20 minut, záleží na troubě. Po uvaření posypejte červeným radicchiem a petrželkou.

Praktické

  • Kešu smetanu si můžete připravit s náskokem, to samé i těsto. Stačí ho zabalit a uchovat v lednici.
  • S překládáním okrajů se nepiplejte, jsou krásné nepravidelné, takové rustikální, takže tentokrát přesnost nehraje roli.
  • Použijte kešu krém, jak je psáno v receptu. Jiná kupovaná smetana by vám mohla těsto rozmáčet nebo vytéct ven.

Obměna

  • Můžete použít i mouku pšeničnou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

 

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

7 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.

Křupavé semínkové tyčinky

Voňavé křupavé tyčinky, ideální na pohoštění, na piknik, na mlsání jen tak, k různým dipům, pomazánkám nebo omáčkám.

Červené podzimní galetky

Vyzkoušejte tyto jednoduché podzimní galetky, ozvláštněné chutí černého kmínu. Hodí se třeba jako svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty, ale...

Podzimní duet

Podzimní duet je přirozeně bezlepkový, jednoduchý, rychlý a oku lahodící recept. Recept je obměnitelný a není nutné nic vážit. Pohrajte si s barvami, ochut...

Chalupářská bašta

Recept na rustikální, chalupářské, podzimní jídlo. Tento mix barev a chutí typických pro toto roční období si určitě zamilujete.

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...