Domů > Klub Jíme Jinak > Akademie

Strava a civilizační choroby – 3. díl

Tato přednáška s MUDr. Strnadelovou a Janem Zerzánem je o základu stravy, o tom, jak funguje naše trávení a co potřebuje pro správnou funkci. Vysvětlují, jaké potraviny jsou špatně stravitelné a proč, objasňují, proč nám některé dnešní technologie zpracování potravin spíše ubližují. Věnují se vhodnosti pečiva – klasického i celozrnného – a jeho působení na tělo. Probírají alergie na lepek a celiakii. Prozradí, jaký základ stravy mají mít děti.

Přístupné členům klubu Jíme Jinak

Prozkoumat Klub

Členové Klubu u nás mají prémiové materiály, jako je tento, videorecepty, jídelníčky, odborné materiály, poradnu, slevy na nákupy (knih, potravin, kurzů) a další výhody. Díky finanční podpoře můžeme stránky Jíme Jinak dělat svobodně a nechat je bez reklam. Budeme rádi, když se přidáte a podpoříte naše mnohaleté úsilí. ❤

Co říkají o Klubu Jíme Jinak členové

Labarunka: Ahoj, členství jsem si koupila hned…recepty s videem jsou super, zvlášť pro mě jako začátečnici…Díky za tu práci, kterou odvádíte za nás a shrnujete veškeré poznatky a zkušenosti. Krásná práce.

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Klub
Tak tohle si bu...
Klub
Od tohoto upozo...
Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů – špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová… Al...
klub
6
16

Jak zdravě uspokojit chuť na sladké

Sladká chuť je nám přirozená a málokdy naši slezinu a slinivku uspokojí pouze obiloviny se zeleninou. Pak je na místě zařadit dezert. V tomto videu nám MUD...
klub
11

Zjistěte, jak jste na tom se zdravím. Nakoukněte do záchodu

Musíme tam všichni. I přes to ale o stolici nemluvíme. Je to tabu, za které se stydíme. Vylučování je ale nezbytná funkce těla, která nám může prozradit mn...
klub
17
6

13 chyb v jídelníčku, které nás drží od vysněné postavy i zdraví

Většina lidí cítí, že potřebují udělat ve stravě změnu, ale většinou neví, jak začít. Někdy se mylně domnívají, že řešením je vynechat maso, vejce a mléko....

Lepek – jíst, či nejíst? Vše co jste o něm kdy chtěli vědět

Lepek je jedním z témat, kde proti sobě dlouho stáli na jedné straně lékaři a na druhé straně jednotlivci nebo skupiny z oblasti zdravé výživy. Podle těch ...

Bezlepková dieta: moderní šílenství nebo nutnost?

Slovo bezlepkový se stává moderním. Celiaků přibývá. Je opravdu nutné vyloučit lepek z našich jídelníčků? Změnila se tolik dnešní pšenice? Anebo jsme se sn...