Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Apple chutney – jablečné čatní

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Jednoduché, rychlé, sladké, slané i pikantní. Pro milovníky indické kuchyně důležitý doplněk. Toto lahodné jablečné chutney vás uhrane – zkuste náš recept!

Ingredience
4 porce
  • 4 jablka
  • 1 lžička pískavice řecké seno
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 2 lžíce rýžového sladu
  • 1 lžička kurkumy
  • skořice
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • 8 lžic jablečného octa

Bylo mi padesát, tedy už je to pár let, co mi bylo padesát. Měla jsem za sebou dobrýc...

Jak připravit jednoduché jablkové čatní

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte semena pískavice a hořčice a krátce restujte, až se koření rozvoní. Přidejte chilli papričku, nakrájená jablka, slad, kurkumu a skořici.
  2. Dobře promíchejte, přidejte ocet, trochu vody, sůl a poduste, až jablka změknou a vznikne hustá a lepkavá omáčka. Hotovo!
S věkem přibývají kila a potíže?
Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
Chci začít 100% ZDARMA

Praktické

  • Možno uchovat několik dnů v lednici.
  • Pokud si ho chcete připravit víc do zásoby, dejte do skleniček a sterilizujte 10 minut na 85°C.
  • Čatní můžete i nahrubo rozmixovat.

Obměna

  • Existují různé verze jablečného čatní, můžete experimentovat.

Děti

  • Vhodné pro větší děti.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

23 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zkusila jsem jako chuťovku k dnešní večeři. Ještě jsme neprostřeli a já pořád ujídám 😝

Ahoj všem, velmi lákavý recept – jablka se skořicí je moje topka ! Ale nevím, k čemu bych použila. K čemu jíte nebo přidáváte? Ještě nemám tolik zkušeností.😋

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Sambar masala – domácí výroba

Sambar masala je indická směs koření, která dodá pokrmům skvělou chuť a vůni. Ne vždycky je kořeni tohoto druhu k mání, tak proč si ho neudělat doma?

Pomazánka z červené čočky

Pokud vás honí mlsná na něco slaného, tahle tahle pomazánka vás jistě uspokojí. Její příprava je rychlá a vydrží v lednici i dva dny. Můžete si jí dát se z...

Ďábelské rýžové gnocchi

Tyto lahodné gnocchi si můžete dopřát i při bezlepkové dietě. Při zachování ingrediencí jsou opravdu velmi pálivé, což krásně kontrastuje s jednoduchou hra...

Špalda sin carne

Špalda sin carne – spojení dvou receptů, pro ty, kdo v kuchyni rádi experimentují. Tak do toho a dejte vědět jestli chutnalo!

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.

Květák Manchurian gobi

Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.