Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Apple chutney – jablečné čatní

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Jednoduché, rychlé, sladké, slané i pikantní. Pro milovníky indické kuchyně důležitý doplněk. Toto lahodné jablečné chutney vás uhrane – zkuste náš recept!

Ingredience
4 porce
  • 4 jablka
  • 1 lžička pískavice řecké seno
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 2 lžíce rýžového sladu
  • 1 lžička kurkumy
  • skořice
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • 8 lžic jablečného octa

Skoro každá žena v některém období svého života začne přemýšlet nad tím, jestli je její váha ideální a jak by ji mohl...

Jak připravit jednoduché jablkové čatní

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte semena pískavice a hořčice a krátce restujte, až se koření rozvoní. Přidejte chilli papričku, nakrájená jablka, slad, kurkumu a skořici.
  2. Dobře promíchejte, přidejte ocet, trochu vody, sůl a poduste, až jablka změknou a vznikne hustá a lepkavá omáčka. Hotovo!

DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Možno uchovat několik dnů v lednici.
  • Pokud si ho chcete připravit víc do zásoby, dejte do skleniček a sterilizujte 10 minut na 85°C.
  • Čatní můžete i nahrubo rozmixovat.

Obměna

  • Existují různé verze jablečného čatní, můžete experimentovat.

Děti

  • Vhodné pro větší děti.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zkusila jsem jako chuťovku k dnešní večeři. Ještě jsme neprostřeli a já pořád ujídám 😝

Ahoj všem, velmi lákavý recept – jablka se skořicí je moje topka ! Ale nevím, k čemu bych použila. K čemu jíte nebo přidáváte? Ještě nemám tolik zkušeností.😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Sambar masala – domácí výroba

Sambar masala je indická směs koření, která dodá pokrmům skvělou chuť a vůni. Ne vždycky je kořeni tohoto druhu k mání, tak proč si ho neudělat doma?

Pomazánka z červené čočky

Pokud vás honí mlsná na něco slaného, tahle tahle pomazánka vás jistě uspokojí. Její příprava je rychlá a vydrží v lednici i dva dny. Můžete si jí dát se z...

Ďábelské rýžové gnocchi

Tyto lahodné gnocchi si můžete dopřát i při bezlepkové dietě. Při zachování ingrediencí jsou opravdu velmi pálivé, což krásně kontrastuje s jednoduchou hra...

Špalda sin carne

Špalda sin carne – spojení dvou receptů, pro ty, kdo v kuchyni rádi experimentují. Tak do toho a dejte vědět jestli chutnalo!

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.

Květák Manchurian gobi

Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.