Ingredience
pro 4 porce
- 4 čerstvé bedly
- 1 lžíce sojové omáčky
- olej na smažení
- 1 hrnek vody
- 3/4 hrnku hrašky
- 1 hrnek kukuřičné strouhanky
Postup
- V misce smícháme vodu, sojovou omáčku a hrašku. Připravíme těstíčko husté přibližně jako je hořčice.
- Do druhé misky nasypeme kukuřičnou strouhanku.
- V pánvi rozpálíme cca 1 cm oleje.
- Bedly zbavíme nožiček a obalujeme je nejprve v těstíčku, pak ve strouhance a vkládáme do rozpáleného oleje.
- Krátce smažíme z obou stran a necháme na ubrousku okapat přebytečný olej.
Praktické
Vodu a hrašku míchejte postupně, až dostanete požadovanou hustotu.
Nasmažené kousky schováváme v pekáčku pod pokličkou, aby vydržely teplé než nasmažíme dost kousků pro celou rodinu.
Zbylé těstíčko a strouhanku smíchejte a osmažte malé bochánky. U nás o ně byla bitva.
Obměna
Nemáme-li hrašku, můžeme použít mouku. Já osobně preferuji pohankovou.
Máme-li výkonný mlýnek, můžeme si připravit čerstvou mouku z hrachu či cizrny a nemusíme kupovat hrašku v obchodě již namletou.
Děti
Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 2 let.
Toto jedlo si manžel vyžiadal už tretíkrát za dva týždne. Bedle nám rastú ako z vody a už si na ne aj zajtra robíme chuť.
Sice tu nemame bedly, ale do „tohodle“ jdu, Evi!! 🙂 Miluju houby a miluju rizky! 😀 Mame tu takovy podobne velky houby, tak to preci nemuze dopadnout spatne! 😉