Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Korejský Hobak Buchim

Uvařeno
sezóna léto

Korejská cuketová palačinka Hobak Buchim je opravdu velmi dobrá. Velmi rychlé a jednoduché jídlo, které budete mít během chvilky na stole.

Ingredience
  • cuketa
  • červená cibule
  • 60 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 20 g rýžové mouky
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • extra panenský olivový olej
  • sůl

Díky změně stravy jsem za rok shodila více než 7 kg, Naučila jsem se vařit spoustu chutných zdravých jídel a na mnohý...

Jak připravit korejské cuketové placky

  1. Cuketu nakrájejte na tenké tyčinky. Dejte je do mísy a osolte. Nechte stát, dokud nezvadnou a neuvolní trochu tekutiny. Z cukety vymačkejte co nejvíce tekutiny a tekutinu si ponechte v misce. Cuketu dejte stranou do jiné mísy.
  2. Dobře promíchejte mouky, přidejte cuketovou tekutinu a vodu podle potřeby, abyste získali těstíčko, které není příliš tekuté. Krátce promíchejte, aby těsto přilnulo k cuketám.
  3. Zahřejte pánev, potřete ji olejem a nasypte do ní směs, přitlačte a vyrovnejte na ne příliš silnou vrstvu.
  4. Snižte teplotu na střední a pečte, dokud nebude spodek světle zlatavý, pak palačinku otočte a opékejte i druhou stranu.
  5. Podávejte s jakoukoliv sójovou omáčkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Z těsta můžete udělat několik malých placiček nebo jednu velkou.
  • Na talíři hůlkami placku natrhejte na malé kousky.
  • Velkou placku otáčejte za pomocí velkého talíře nebo poklice.
  • Ke skvělé kousky placky namáčet v jakékoliv omáčce, postačí i tamari.

Obměna

  • Cibuli můžete vynechat.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jé, tak tohle musím zkusit, to vypadá skvěle!
Půjde nahradit pšeničná mouka nějakou bezlepkovou (a ne pohankovou – syn ji nesmí…)?
Děkuji!😀

Andrea Karla
25. 7. 2023

Dnes k večeři, byla moc dobrá.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...
75
7

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Cuketové galetky

Do italské letní kuchyně patří neodmyslitelně rajčata a bazalka, oregáno s cuketou ještě více umocní chuť a vůni Itálie. Doufám, že tahle křupavá dobrota b...