Naložte si sedmikásky. Je to snadné, rychlé a chutné. A taky tím můžete šikovně zaměstnat děti, sbírat sedmikrásky a dávat je do lahvičky je bude určitě bavit.
Ingredience
na skleničku
  • květy sedmikrásek
  • umeocet

Jak připravit sedmikrásky v umeoctě

  1. Květy sedmikrásek opereme ve studené vodě, je-li potřeba.
  2. Necháme okapat a napěchujeme do skleničky.
  3. Zalijeme po okraj umeoctem, květy nesmí koukat, musí být ponořené.
  4. Necháme tři dny při pokojové teplotě, potom skladujeme v lednici.

Praktické

  • Pokud chceme, aby byly sedmikrásky zavřené a připomínaly kapary, sbírejte je k večeru, kdy se květy zavírají.

Použití

  • Sedmikrásky používáme jako slané dochucovadlo, podobně jako kapary. Přidáváme do salátů, zdobíme omáčky, můžeme dát na pizzu či jiné zapečené dobroty. Dáváme jich jen trošičku, zacházíme s nimi jako s kořením, jsou velmi slané a kyselé.

Děti

  • Dáváme dětem od 2 let v malém množství do jídla.

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky, ale musím vám napsat velké díky za zpřístupnění filmů, propagaci, diskuse… Jste prostě skvělý, všechno stojí a padá na informacích...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to byly karbanátky z červené čočky a sušených hub. Chutnaly nejen mně ale i mým synům /52, 48 let/, kteří teprve...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především moc děkuji za skvěle připravený a promyšlený kurz! Otevřely se mi nové obzory, naučila jsem se nové věci, objevila nové...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný. Udělala jsem si k němu chlebové placky podle JJ a byla to opravdová lahůdka, děkuji za...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za videa, jsou úžasná a vždy mi dodají odvahu zkoušet něco nového, vždy ve videu objevím neobjevené a moc mi to...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme do plavek". Byla jsem přesvědčená, že kila dolů půjdou, jelikož jsem byla na přednášce Eva v UO a svým vystupováním...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty, většinou ženy, s některými se známe delší dobu. A nebylo jediné, která by si nevšimla, že jsem zhubla. Většinou tipovaly...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem sledovala od začátku léta a vyzkoušela některé recepty, přidala jsem do jídelníčku více luštěnin a ejhle, dostavil se příval energie...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření podle JJ mnohem víc času, míň špinavého nádobí, mnohem větší pořádek, do Vánoc mi zbývá jenom pár povinností a plno...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní jídla, pečivo), jsou naprosto úžasné. Vařím vegetariánská jídla už 30 let, takže se možná dá říci, že mám nějakou zkušenost...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které potřebuje a záleží jen na něm, jestli je využije nebo nechá běžet dál... Sešlo se mi více věcí, hormonální problémy...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned první den, ale tentokrát je to jiný, těším se na každé nové jídlo! Konečně se mi daří vstávat dřív než...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše stránky. O zdravější život se snažím už pár let, ale tak nějak stylem dva kroky vpřed, jeden zpět. Děkuji, že...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na Váš velice podnětný rozhovor na www stránkách Reflexu a nedá mi to a musím Vám i Helence opět poděkovat, za to...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi. Začal jsem s Vámi jarní očistu a přemluvil i svojí manželku aby ji držela se mnou, abych v tom nebyl...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a chci moc poděkovat. Především za jednoduché a chutné recepty a úpravy zeleniny, které velmi obohatily náš rodinný jídelníček (předtím jsme...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

8 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Já takhle taky nakládala nerozvinutá poupata pampelišek, tak teď zkusím i sedmikrásky :-). Pampelišky došly a nové ještě moc nejsou :-). Díky za tip 🙂

    • Dokud je nesníte 🙂 Jak je to naložené v soli, tak je to hodně dlouho uskladnitelné. Ale musí být potopené, jinak neodkrytý vršek může chytnout plíseň.

  2. To vyzkouším, zítra jdu na to! 🙂
    Loni jsem dělala kapari z nerozkvetlých květů pampelišek, je to chutné doplnění talíře, ale je to jen taková nijaká 😉 zelená kulička. Kvítek sedmikrásky bude i ozdobou! 😀

    • Ona ta kvitka nevypadaji po nalozeni tak pekne jako cerstva, ozdobu od toho uplne necekejte 🙂 Kvitka zmeknou a zruzovy, nedrzi po nalozeni tvar. Ale koreni je to dobre 🙂

  3. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTempeh Burrito Bowl
Další článekBrusel jako první odmítl 5G síť – kvůli zdraví