Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Naložené sedmikrásky

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro

Naložte si sedmikásky. Je to snadné, rychlé a chutné. A taky tím můžete šikovně zaměstnat děti, sbírat sedmikrásky a dávat je do lahvičky je bude určitě bavit.

Ingredience
na skleničku
  • květy sedmikrásek
  • umeocet

Začátkem roku 2020 jsem natrefila na stránky Jíme Jinak, posléze jsem si zaplatila členství v

Jak připravit sedmikrásky v umeoctě
  1. Květy sedmikrásek opereme ve studené vodě, je-li potřeba.
  2. Necháme okapat a napěchujeme do skleničky.
  3. Zalijeme po okraj umeoctem, květy nesmí koukat, musí být ponořené.
  4. Necháme tři dny při pokojové teplotě, potom skladujeme v lednici.
Praktické
  • Pokud chceme, aby byly sedmikrásky zavřené a připomínaly kapary, sbírejte je k večeru, kdy se květy zavírají.
Použití
  • Sedmikrásky používáme jako slané dochucovadlo, podobně jako kapary. Přidáváme do salátů, zdobíme omáčky, můžeme dát na pizzu či jiné zapečené dobroty. Dáváme jich jen trošičku, zacházíme s nimi jako s kořením, jsou velmi slané a kyselé.

Děti

  • Dáváme dětem od 2 let v malém množství do jídla.

PS: Jdete s námi letos do Jarní očisty? Zavíráme vstup - poslední šance

Rozhoupejte se a pojďte udělat něco sebe 😊. Pojďte skoncovat s únavou, kily navíc a špatnou náladou. Už za pár týdnů uvidíte výsledky. Pročistíme tělo podle připraveného zdravého jídelníčku. Mrkněte na 8 týdenní Jarní očistu a naskočte!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Já takhle taky nakládala nerozvinutá poupata pampelišek, tak teď zkusím i sedmikrásky :-). Pampelišky došly a nové ještě moc nejsou :-). Díky za tip :-)

lena.klimova
12. 7. 2017

Jak dlouho naložené sedmikrásky vydrží v lednici?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Životabudič – koktejl z kopřivy a dalšího plevele

Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzk...

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Dýňový parmazán (vegan)

Skvělý kondiment, který dochutí jídla typu těstoviny, rizota, polévky, saláty a další dobroty! Doporučujeme umístit na stůl místo solničky.