Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Naložené sedmikrásky

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro

Naložte si sedmikásky. Je to snadné, rychlé a chutné. A taky tím můžete šikovně zaměstnat děti, sbírat sedmikrásky a dávat je do lahvičky je bude určitě bavit.

Ingredience
na skleničku
  • květy sedmikrásek
  • umeocet

Jsem maminka dvou malých chlapců, jednomu je 5 let a druhému 5 měsíců.  Myšlenky o ji...

Jak připravit sedmikrásky v umeoctě
  1. Květy sedmikrásek opereme ve studené vodě, je-li potřeba.
  2. Necháme okapat a napěchujeme do skleničky.
  3. Zalijeme po okraj umeoctem, květy nesmí koukat, musí být ponořené.
  4. Necháme tři dny při pokojové teplotě, potom skladujeme v lednici.
Praktické
  • Pokud chceme, aby byly sedmikrásky zavřené a připomínaly kapary, sbírejte je k večeru, kdy se květy zavírají.
Použití
  • Sedmikrásky používáme jako slané dochucovadlo, podobně jako kapary. Přidáváme do salátů, zdobíme omáčky, můžeme dát na pizzu či jiné zapečené dobroty. Dáváme jich jen trošičku, zacházíme s nimi jako s kořením, jsou velmi slané a kyselé.

Děti

  • Dáváme dětem od 2 let v malém množství do jídla.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Já takhle taky nakládala nerozvinutá poupata pampelišek, tak teď zkusím i sedmikrásky :-). Pampelišky došly a nové ještě moc nejsou :-). Díky za tip :-)

lena.klimova
12. 7. 2017

Jak dlouho naložené sedmikrásky vydrží v lednici?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Životabudič – koktejl z kopřivy a dalšího plevele

Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzk...

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.