Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Dýně s cizrnou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Dýně s cizrnou si spolu velmi dobře rozumí, vyzkoušejte a dejte vědět, zda chutnalo.

Ingredience
1 porce
Na dýni:
  • 2 plátky dýně Butternut
  • sůl
  • tamari
  • olivový olej
  • voda
Na cizrnu:
  • 1 porce vařené cizrny
  • kousek cibule
  • kešu
  • česnek
  • 1 porce rýžových vloček
  • olivový olej
  • černucha (černý kmín)
  • kmín
  • kurkuma
  • mletá uzená paprika
  • umeocet
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

Markétu trápilo, že jsou děti pořád nemocné, tak se rozhodla změnit jídelníček. Jak to zvládl manžel? Jaké byly jejic...

Jak připravit pečené dýňové plátky s cizrnou

  1. Nakrájejte na silné plátky dáni a udělejte na povrchu řezy.
  2. Na pečicí papír dejte trochu leje, vodu, dýni, trochu osolte a dejte péct. Ke konci pečení pokapejte dýní trochou tamari.
  3. Mezitím dejte na pánev olej, trochu česneku, cibuli, kešu, mletou papriku, černuchu a kmín. Osmahněte.
  4. Dejte namočit rýžové vločky na několik minut do vody, poté je sceďte a přidejte na pánev společně s cizrnou.
  5. Přidejte kurkumu, osolte, opepřete, promíchejte, podlijte trochou vody a duste do volitelné konzistence. Na konci vaření vmíchejte umeocet.
  6. Servírujte cizrnu s pečenou dýní posypanou čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Na tento recept je vhodná máslová dýně (Butternut), lze jí perfektně nakrájet na plátky.
  • Doba pečení bude záležet na vaší troubě.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. cizrnovou, pohankovou nebo hrachovou.

Obměna

  • Koření můžete obměnit podle vaší chuti.
  • Kešu můžete vyměnit za loupané mandle.

Děti

  • Kořeněné jídlo nevhodné malým dětem.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Začala jsem se snídaní. A hned jsem se začala cítit lépe. Mussím postupně. Děkuji😊h

Moc dobrá večeře. Jsou to teda takové kombinace potravin, které by mě nenapadlo dávat dohromady, ale chuť je výborná. Neměla jsem doma rýžové vločky, tak jsem nalámala široké rýžové nudle. I manželovi chutnalo, než jsem si naložila talíř, už měl půlku snědenou.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Kaddu ka Raita

Lahodná indická omáčka nebo dip, který se opravdu hodí ke spoustě jídel. Doufám, že i vám zachutná.

Tofu Oktoberfest

Marinované tofu doplněné skvělou podzimní zeleninou, pohankou a čočkou. Barevné, voňavé a pikantní jídlo vhodné pro podzimní dny.

Zimní kořeněný talíř

Tohle jídlo příjemně zahřeje i nasytí. Lehký rychlý pokrm, který v chladných zimních dnech přijde vhod.

Jemná dobrůtka s batátem

Vychutnejte si pokrm, který vás příjemně zahřeje a navodí atmosféru útulného podzimu. Tato lahodná směs je ideální pro chladné dny a nabízí jemné spojení c...

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.