Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Rizoto s mandlovým krémem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Krémové, lahodné a na přípravu nenáročné rizoto z několika lehce dostupných ingrediencí.

Ingredience
3-4 porce
  • 300 g celozrnné rýže ribe
  • 70 g mandlí
  • 70 m sójového mléka
  • zelené fazolky
  • 3 lžíce olivového oleje na krém
  • olej
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pažitka

Hubnutí nebylo vůbec prioritou, toužila jsem zbavit se léků a potíží. Výsledkem je, že se mi po šesti letech neměnné ...

Jak připravit krémové rizoto s fazolkami

  1. Do mixéru nasypte mandle, sůl, přidejte 3 polévkové lžíce olivového oleje, citrónovou šťávu a sójové mléko a rozmixujte na hustý krém.
  2. Uvařte fazolky a dejte stranou.
  3. Na pánvi s olejem orestujte cibuli. Pak na cibuli nasypte rýži, zalijte vodou a vařte 45 minut. Když je rýže vařená, přidejte fazolky, osolte, promíchejte a prohřejte.
  4. Nakonec do rýže přidejte krém, pořádně promíchejte a nechte provařit ještě pár minut. Pokud se vám zdá rizoto hodně husté, nařeďte ho trochou vody. Konzistence musí být krémová. Na talíři posypte pažitkou.

🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Celozrnná rýže ribe se vaří 45 minut. Je to nejlepší rýže, co jsem vyzkoušela na rizota.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiné rostlinné mléko.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži vhodnou pro rizota.
  • Místo fazolek můžete použít cuketu.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

76 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko, výborné, jednoduché…mňamka.
Děkujeme 😊👍
Marta

Mňam, tak to byla lahůdka 😊 Teda, ale je to syté. Zase jsem měla velký hlad a velké oči 😃 Sice jsem funěla, ale dala jsem to 😀🙈🙈🙈 Když ono to bylo tak dobré 😁 Přidala jsem ještě vařenou cizrnu. Děkujeme 😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kořeněné fazole se zelím

Lahodné a zdravé rizoto s fazolemi a zelím plné chutí a vůní. Tento veganský recept určený pro celou rodinu je plný zeleniny a koření, které vás rozhodně d...

Spanakorizo – řecké špenátové rizoto

Dobrůtka inspirovaná řeckou kuchyní. Jednoduché, rychlé a lahodné jídlo. Doufám, že i vy si pochutnáte stejně, jako my.

Pečená dýně Butternut

Podzim je tu a s ním i období zapečených pokrmů. Pokud patříte mezi milovníky dýní, vyzkoušejte tuto zapečenou máslovou dýni s nádivkou ze zeleniny a čočky...

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.

Černé na bílém s chřestem

Jarní recept pro milovníky chřestu a čerstvých jarních bylinek. Bezlepkové voňavé jídlo, které kromě chuťových buněk potěší i oko.