Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špenátové halušky

Uvařeno
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Špenátové halušky s pistáciemi a piniovými oříšky jsou skvělou alternativou k tradičním těstovinám. Tento veganský recept potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i zdraví. Podívejte se, jak snadno a rychle můžete připravit toto lahodné jídlo!

Ingredience
  • 1 hrst listového špenátu
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • 100 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • olej
  • česnek
  • piniové oříšky
  • slunečnicová semínka
  • pistácie
  • sůl
  • pepř
  • voda

O Jíme Jinak vím už několik let, ale až letos jsem se konečně rozhodla poctivě začít. Od kurzu jsem si slibovala, že ...

Jak připravit zelené halušky se špenátem

  1. Špenát krátce spařte a propláchněte pod studenou vodou. Mírně ho vymačkejte.
  2. Smíchejte ho s několika lžícemi vody, ve které se vařil a rozmixujte.
  3. Do mísy dejte rozmixovaný špenát, přidejte sůl, mouku a lahůdkové droždí. Vymíchejte na husté těstíčko.
  4. Na pánev nalijte olej, přidejte semínka a česnek a osmahněte.
  5. Přiveďte vodu k varu a pomocí speciálního nástroje na halušky strouhejte nočky do vody. Jakmile vyplavou na povrch, vařte 1 minutu a sceďte je.
  6. Vložte je do pánve, promíchejte, posypejte pepřem a podávejte.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Nemáte-li  haluškovač, můžete lžící tvořit nočky a hned je házet do vody.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale vynecháme pepř.

    PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

    Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
    Chci jídelníčky pro detox.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    31 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Pustím se do toho. Děkuji. Recept je prosím pro kolik lidí?

    To vypadá skvěle! Halušky dělám běžně z dýne, jen syrová nastrouhaná dýně na jemno, sůl a mouka, třeba špaldová. Chutnaly i manželovi. Tyto zelené určitě vyzkouším. Díky za nápad ❤️

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Smaženka z brokolice

    Naučte se připravit brokolicovou smaženku bez vajec! Tato lahodná a zdravá alternativa klasických smaženek vás zaručeně nadchne. Podívejte se na recept a p...

    Zimní donabe

    Zajímavý recept na zimní donabe plný zdravých ingrediencí jako je tofu, rýže a různé druhy zeleniny. Stačí smíchat ingredience, nechat vařit a pak si lahod...

    Plněné slané kokosky

    Vyzkoušejte recept na plněné kokosové kuličky naslano s jáhlovým těstem a zdravou zeleninovou náplní. Jednoduché a chutné jídlo, které potěší vaše chuťové ...

    Plněné těstoviny paccheri

    Vyzkoušejte recept na těstoviny plněné směsí zeleniny a tempehu, které se podávají s krémovou omáčkou z dýně a batátu. Jednoduché a lahodné veganské jídlo ...

    Netradiční batátové škubánky

    Opečené škubánky z batátů jsou skvělou alternativou k klasickým bramborovým plackám. S vůní a chutí italského semolina rimacinata a pikantního wasabi se st...

    Podzimní ječmen

    Podzimní ječmen se zeleninou, hlívou a ořechy – skvělá rychlovka plná chutí a zdravých surovin, kterou zvládnete snadno i v nabitém pracovním dni.