Na korpus:
- 4 lžíce datlové pasty
- 3 lžíce horké vody
- 3 vrchovaté lžíce vařené cizrny
- 3 plné lžíce kakaového másla
- 3 lžíce tahini
- 50 ml rýžového mléka
- vanilka
- skořice
- 1 a 1/2 hrnku pufovaných jáhel
Na polevu:
- 60 g hořké čokolády
- 1 lžíce rýžového mléka
- 1 lžíce tahini
- 1 lžička kakaového másla
- rýžový sirup dle chuti
Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
Jak připravit dezert z pufované quinoi
- Datlovou pastu rozkvedláme v horké vodě a necháme chvíli odležet. Poté ji dáme do blendru, přidáme cizrnu, rozpuštěné kakaové máslo, tahini, mléko a dle chuti vanilku a skořici. Rozmixujeme na hladkou pastu a přendáme do mísy.
- Nyní vmícháme i pufované jáhly a celou hmotu natlačíme do pekáčku o rozměrech 14×14 cm nebo obdobného. Dáme na cca 45 minut do mrazáku.
- Nyní připravíme polevu. Všechny ingredience rozpustíme ve vodní lázni a naneseme na korpus. Necháme opět ztuhnout. Uchováváme v lednici.
Praktické
- Použitý hrnek má objem 250 ml.
Obměna
- Místo datlové pasty můžete použít předem namočené a poté rozmixované datle.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, pokud už touží po čokoládě. Jinak se je snažíme na “hnědé” dezerty nezvykat a odkládáme to na co nejpozději.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Kde prosím prodávají pufované jáhly?
@Klára Regéci, da sa nahradit cícer? 1 člen rodiny nesmie strukoviny (vyoperovany žlčník). Ďakujem