Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Teplý zeleninový salát s bylinkami

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim

Pamatujete na majolkové saláty z lahůdek? Tenhle s ním má společnou tu plnou chuť. Máte pocit, že jíte něco hříšně nezdravého, přitom je pokrm zcela bez vajec i bez mléka, navíc plný zeleniny a bylinek. A rozhodně po něm není těžko jako po tom klasickém.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1/2 celeru
  • kus dýně
  • kus červeného zelí
  • 1 cibule
  • čerstvé nebo sušené bylinky: rozmarýn, tymián, oregáno
  • 1 kelímek tofunézy
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • umeocet na dochucení
  • vývar na podlití
  • na ozdobení: čerstvá rukola a jarní cibulka

Roky jsem odkládala změnu, stále čekala na „správný moment“. Mezitím se zdravotní problémy hromadily, váha rostla a j...

Jak připravit lahůdkový salát z teplé zeleniny

  1. Zeleninu očistíme (dýni hokkaido neloupeme) a pokrájíme na menší kostky, zelí na proužky.
  2. Na dno hrnce dáme olej, na něj vrstvu cibule, na ní vrstvu zelí, pak dýně a na vrch celer.
  3. Vršek osolíme a přidáme sušené bylinky.
  4. Přiklopíme a dusíme pod pokličkou, dokud nezačne syčet olej.
  5. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  6. Pak podlijeme troškou vývaru, aby se zeleniny nepřipálila, zmírníme plamen na minimum a dusíme bez míchání pod pokličkou cca 20 minut, dokud není zelenina krásně měkká.
  7. Pokud máme čerstvé bylinky, nasekáme je a přidáme na samém závěru.
  8. Vypneme, přidáme trošku umeocta (podle chuti) a vmícháme tofunézu.
  9. Teplý salát klademe na talíř do hnízdečka z rukoly a sypeme jarní cibulkou.

Kombinujeme

  • Teplý salát se hodí jako zeleninová příloha k obilí a luštěnině nebo ke kváskovému chlebu.

Obměna

  • Zeleninu a koření volíme podle nálady a aktuálních zásob.
  • Pro zahřátí můžeme přidat česnek nebo zázvorovou šťávu.

Děti

  • Salát je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl, miminkům nedáváme tofunézu.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

30 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
12. 12. 2024

Mnam ♥️ super salat , super zeleninová večeře ♥️
Měli jsme s :
JARNÍ DETOXIKAČNÍ SALÁT S AVOKADOVOU ZÁLIVKOU
SLZOVKA
ŘEDKVIČKA
FAZOLE
KAPARY
NAŤOVÁ CIBULKA
KIMCHI

Mnaaaam ♥️

https://www.jimejinak.cz/jarni-detoxikacni-salat/

https://www.jimejinak.cz/salaty-avokadova-zalivka/

Mila Beata
12. 12. 2024

Mnaaaaam ♥️ výborný ah

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Výroba voskovaných ubrousků snadno a rychle

Vyrobte si s námi přírodní obal na svačiny do školy, práce nebo na výlet. Výroba voskovaných ubrousků je velmi snadná, zvládne ji opravdu každý.

Kořeněná červená řepa

Červená řepa je výborná a zdravím nabitá zelenina. Vyzkoušejte ji v této verzi, která uspokojí mlsné jazýčky všech milovníků pikantních chutí a pokrmů voní...

Fazolový nákyp

Tento recept je něco mezi nádivkou a nákypem, je velmi dobrý i vychladlý s jakoukoliv zeleninou nebo salátem. Ideální jídlo pro přechod mezi létem a podzim...
klub
7
4

Polévka Kinpira – léčivá síla kořenů

Polévka Kinpira je velmi posilujícím pokrmem. Spojuje v sobě sílu kořenové zeleniny a teplo dlouhého vaření, které působí hluboko do těla. Pomáhá posílit k...
115
28

Štrúdlománie: nejlepší těsta a nádivky na závin

5 TOP těst na štrúdl plné chutí a inspirace! Od celozrnného a pivního až po listové a bezlepkové těsto. Přidejte kreativní náplně jako ořechovou, švestkovo...
klub
42
13

Jaký je rozdíl mezi eliminací a nemocí?

Kdy se jedná o detoxikační symptomy a kdy o nemoc? Proč se v našem těle daří kvasinkám, plísním, parazitům? Jak strava ovlivňuje vznik rýmy, kašle, bronchi...