- 1 cibule
- hrst sušených hub
- 1 lžíce červené papriky (+ případně ještě lžička či víc, jak kdo má rád uzené papriky)
- uzené tofu nebo tempeh
- 1 lžíce oleje
- špetka kmínu
- sůl
- 2 menší topinambury
- hrst kysaného zelí
- bobkový list
- k dochucení shoyu
- uvařená pohanka
Postup
- Namočíme sušené houby.
- Na oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme tofu/tempeh, bobkový list, kmín, sůl a mletou papriku.
- Mezitím si v jiném hrnci doměkka uvaříme na kostky nakrájené topinambury.
- Vše orestujeme a přidáme nakrájené a vyždímané kysané zelí, houby (bez namáčecí vody) a uvařené topinambury.
- Osmahneme a dochutíme shoyu. Vyjmeme bobkový list.
- Smícháme s pohankou, nebo pohanku k jídlu podáváme zvlášť.
Obměna
Místo sušených hub můžete použít houby čerstvé (žampiony nebo lesní). Pokud houby nemáte rádi, klidně je vynechejte, kontrabáš je dobrý i bez nich. Topinambury můžete nahradit i batátem.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Buďte první, kdo napíše komentář