Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Voňavá celozrnná rýže

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Rychlé pikantní jídlo, do které můžete zužitkovat odřezky z přípravy cajunských plátků. Skvělé například jako rychlá večeře, kterou budete mít během pár minut na stole.

Ingredience
  • celozrnná rýže basmati
  • cajunské plátky
  • olej
  • černé marinované olivy
  • kapary v soli
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • sůl
  • česnek
  • petrželka

Po jídle mi bývalo na zvracení. Měla jsem pocit, že mám břicho zevnitř oteklé. Lékaři žádnou alergii nenašli, prý je ...

Jak připravit voňavou celozrnnou rýži

  1. Uvařte rýži.
  2. V pánvi rozehřejte olej, přidejte nasekaný česnek, omyté kapary, petrželku, olivy a nastrouhanou citrónovou kůru. Lehce osmahněte.
  3. Přidejte do pánve uvařenou rýži, nasekané cajunské plátky a promíchejte.
Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické

  • Kapary omyjte od soli, aby jídlo nebylo příliš slané.
  • Používejte vždy pouze kůru z neošetřovaných bio citrónů.
  • Do tohoto receptu můžete použít cajunské plátky nasekané na drobno a nebo použít pouze odřezky z jejich přípravy.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

36 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...