Stir-fry - jídlo, které je do 10 minut hotové. Skvělý oběd nebo večeře, do kterého můžete použít jakékoliv zbylé suroviny, které máte zrovna v lednici.

Ingredience
na 1 porci
  • 1,5 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 menší mrkev
  • kousíček pórku
  • 1/4 uzeného tempehu
  • pár růžiček brokolice
  • kousek cukety
  • uvařené kroupy
  • 0,5 lžičky kurkumy
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce shoyu
  • špetka soli

Jak připravit zeleninové stir-fry

  1. Nakrájíme si cibuli na půlměsíčky, pórek na kolečka, cuketu, česnek a mrkev na sirky a brokolici na růžičky. Tempeh na kostičky.
  2. Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme česnek a sůl a restujeme.
  3. Přidáme mrkev, cuketu, pórek a brokolici.
  4. Restujeme.
  5. Ochutíme shoyu a dál pokračujeme v míchání a restování.
  6. Pokud by se zelenina připalovala, přidáme trošku vody. Můžeme také přiklopit pokličkou a nechat trošku změknout.
  7. Přidáme tempeh, uvařené kroupy a kurkumu.
  8. Vypneme.
  9. V misce si smícháme tahini a citronovou šťávu. Tímto dresingem zalijeme jídlo.
  10. Podáváme.

Obměna

  • Zeleninu můžete měnit dle sezóny a zásob v lednici.
  • Místo kurkumy můžete dát sladkou papriku, kari nebo jiné koření.
  • Kroupy lze zaměnit za jakoukoliv jinou obilovinu – třeba zbylou rýži, jáhly, slzovku, quinou, pohanku i nudle atp. Nebo obilovinu podávat k tomu. Dá se jíst i s plackami nebo chlebem.

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Teda to je dobrota!Mám radost že jsem to dneska stihla uvařit.V lednici jsem měla jen kamut a spěchala jsem,ale je to dobré i s ním,mňam 🙂

  2. takovato jidla jsou fakt parada!! 🙂 z lustenin jsem mela doma pouze humus, tak jsem jej pouzila rovnou i misto dresingu 🙂

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPikantní kari omáčka
Další článekŽijem jinak, aneb – proč je dobré míti kocoura