Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Cajun směs koření a bylinek

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna podzim

Koření používám celoročně, ale s příchodem podzimu a na zimní měsíce se ráda vracím k výrazným a pikantním chutím. Cajunské koření se velmi snadno připravuje, protože suroviny jsou snadno dostupné nebo je již máme doma.

Ingredience
  • 3 lžíce mleté ​​sladké papriky
  • 2 lžíce sušeného česneku
  • 2 lžíce sušené cibule
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 polévková lžíce sušeného oregana
  • 1 polévková lžíce sušeného tymiánu

Každá zima pro byla ve znamení angín a zánětů močových cest, letos se přidal i reflux. Byla jsem zoufalá a znechucená...

Jak připravit směs koření Cajun

  1. Připravte si všechny bylinky a koření a velmi dobře promíchejte.
  2. Uzavřete do sklenice a skladujte v suchu.

Praktické

  • Kupujte kvalitní koření a bylinky, pokud možno v bio kvalitě.
  • Množství koření si můžete upravit podle vaší chuti.

Obměna

  • Pokud chcete směs pikantnější, přidejte chilli vločky.
  • Množství si můžete upravit podle vašich chutí.

Děti

  • Pikantní koření nevhodné pro děti.

 

Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

94 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Měla jsem jen sušenou smaženou cibuli, tak jsem ji trochu mixla a snad to bude taky dobré. Jen budu muset dřív spotřebovat, když tam je tuk, aby nežluklo.

Poradíte, kde sehnat sušenou cibuli, případně jak si ji připravit doma?

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Aromatická bylinková sůl

Tato aromatická sůl vám prokáže velkou službu hlavně v zimě, kdy těch bylinek moc není. Léto je období bylinek, takže klidně sušte do zásoby. A až se zima ...

Hlívové špízy

Podzim a houby patří k sobě, proto přináším snadný recept na pečené špízy z hlívy. Marinovaná v pikantní omáčce, pečená do křupava a ozdobená sezamem a byl...

Veganský parmazán

Jednoduchý recept na veganský parmazán, kterým si můžete vylepšit omáčky, saláty, pomazánky a podobně.

Dukkah – egyptská směs koření

Dukkah  je egyptská směs koření, která se v egyptské tradici podává s malou miskou extra panenského olivového oleje, kde se plochý chléb namočí a poté se p...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Sušené bylinkové dochucovadlo s vůní citrónu

Připravte si zdravé a chutné domácí dochucovadlo bez éček a glutamátu, které využijete do všech možných pokrmů.