- rýže Baldo
- červená cibule
- pórek
- mandle
- červená čekanka – radicchio rosso
- olej
- pepř
- sůl
Jak připravit rizoto s čekankou
- Uvařte rýži, jak jste zvyklí.
- Nakrájejte čekanku a trochu dejte stranou na dekoraci.
- Mezitím si dejte na pánev olej, nasekanou cibuli, pórek a nasekané madle. Jemně osmahněte do ovadnutí cibule.
- Přidejte čekanku, osolte, opepřete, podlijte trochou vody a duste. Trvá to chvilku, než čekanka změní barvu a ovadne.
- Přidejte vařenou rýži i s trochou tekutiny, promíchejte a pár minut poduste společně. Na talíři posypte syrovou čekankou.
Praktické
- Rizoto má nahořklou chuť, ale tak to má být.
- Čekankové rizoto – risotto al radicchio, je recept pocházející z Benátska a je to typický podzimní recept, známý po celé Itálii. Většinou se k přípravě používá rýže Arborio nebo Carnaroli, ale já použila mojí oblíbenou hnědou rýži Baldo.
Obměna
- Místo mandlí můžete přidat jiné ořechy.
- Můžete použít jakoukoliv rýži vhodnou na rizota.
- Pórek můžete vynechat a použít pouze cibuli.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme pepř.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
výborný recept, čekanku i rýži máme rádi a chutná nám