Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Čočková polévka se žampiony

Uvařeno
bez sóji
bez vajec

Lahodná čočková polévka s palačinkovými nudlemi a bohatou zeleninou. Skvělá kombinace ingrediencí pro zdravý a chutný oběd nebo večeři. Podívejte se na recept a vyzkoušejte něco nového!

Ingredience
  • 100 g čočky
  • olej
  • 1 cibule
  • 1 žampion portobello
  • kousek papriky
  • kmín
  • černý kmín (černucha)
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká paprika
  • čerstvé oregano
  • čerstvá majoránka
  • saturejka
  • celozrnné těstoviny ditalini
  • zeleninový vývar nebo voda
  • umeocet
  • jarní cibulka
Na sypání:
  • 60 g cizrnové mouky
  • 115 g vody
  • sůl
  • 10 g oleje
  • špetka kurkumy

Moniku trápí revmatoidní artritida. Hledala lék všude, nakonec zjistila, že si stejně bude m...

Recept na čočkovou polévku po italsku

  1. Večer předem dejte do mixéru všechny ingredience na sypání. Rozmixujte a nechte odpočívat.
  2. Druhý den ze směsi na lehce vymazané pánvi upečte palačinky. Poté nakrájejte na nudličky.
  3. Do hrnce nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli, nakrájené žampiony, nakrájenou papriku, koření a bylinky. Promíchejte a jemně osmahněte.
  4. Čočku přidejte do hrnce, zalijte 1 litrem vývaru nebo vody, osolte a pomalu vařte, dokud čočka nezměkne.
  5. Když je čočka vařená, přidejte ditalini a vařte do změknutí těstoviny, bohatě posypejte čerstvě mletým pepřem, dochuťte omeoctem, dejte na talíř a povrch posypejte žlutou posypkou. Navrch dejte jarní cibulku.

Praktické

  • Ditalini jsou typickou těstovinou pro italské husté luštěninové polévky.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkovou polévkovou těstovinu.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.

Obměna

  • Místo těstoviny můžete dát třeba rýži.
  • Červenou papriku jsem použila kvůli barvě, můžete použít jakoukoliv.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme, olej, koření a sůl.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Kořeněné fazole se zelím

Lahodné a zdravé rizoto s fazolemi a zelím plné chutí a vůní. Tento veganský recept určený pro celou rodinu je plný zeleniny a koření, které vás rozhodně d...

Batátová polévka

Pikantní polévka, která vás spolehlivě zahřeje během chladných podzimních dnů.

Těstoviny pici s fazolovou omáčkou

Toskánsko je region známý po celém světě nejen pro své umělecké a přírodní krásy, ale také pro své bohatství jídla a vína. Mezi tradiční toskánské recepty ...

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.

Jemná sametová polévka

Hustou sametová polévka, která vás zasytí a zahřeje třeba po procházce zimní přírodou.

Krémová zelňačka

Milujete polévky? Pak vyzkoušejte tuto krémovou zelnou polévku, která v zimním počasí krásně zahřeje i zasytí.