Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Krémová jáhlová kaše s kaštany

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna zima

Podzimní lahodná kaše pro velké i malé se sladkými kaštany. Když ji rozmixujete, budete mít lahodný krém!

Ingredience
2-4 porce
  • 1 hrnek jáhel
  • 2,5 hrnky vody
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • hrst kaštanů
  • sůl

Často se ptáte, jestli ještě v padesáti, šedesáti nebo sedmdesáti má cenu měnit jídelníček. Mnohdy se taky ptáte, jes...

Jak připravit kaštanovo-jáhlovou kaši

  1. Jáhly propláchneme pod tekoucí vodou a zalijeme je čistou vodou.
  2. Jedlé kaštany vyloupeme (nebo použijeme již vyloupané), nakrájíme na kousky a přidáme k jáhlám.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Přivedeme k varu, osolíme a snížíme plamen.
  5. Vaříme 15 minut, poté zalijeme mlékem a vaříme ještě dalších 5-10 minut doměkka.

Praktické

  • Pokud by jáhly vsákly veškerou tekutinu, přilijeme ještě mléko (každé jáhly jinak sají tekutinu).
  • Pokud chceme ještě více tekutější kaši, přilijeme jednoduše více mléka nebo vody.
  • Kaši můžeme rozmixovat, anebo nechat tak, jak je.
  • Ke kaši podáváme třeba rozdušenou dýni, mrkev nebo batát. Pokud ji chceme jako dezert, můžeme přidat rozdušené ovoce.

Obměna

  • Kaštany můžeme použít buď přímo již vyloupané, anebo si je můžeme sami vyloupat a povařit spolu s jáhlami. Výborné jsou ještě předem upečené.
  • Pokud máme kaštanové pyré, můžeme ho do kaše použít.
  • Místo jáhel můžeme takto uvařit kaši i z jiných obilovin. Pokud použijeme vločky, anebo druhy obilovin, které se vaří rychle, je třeba si kaštany předem předvařit nebo použít již předvařené a oloupané.
  • Místo kokosového mléka můžeme použít i jiné.
  • Na doslazení a dochucení kaše můžeme použít amasaké, slad nebo sirup.
  • Kaši můžeme ochutit i sladkým kořením – skořice, perníkové koření, vanilka aj.
  • Kdo má rád, může si ji ještě posypat kakaem nebo karobem – zkrátka zdravá snídaně, na které si pochutnáte.

Děti

  • Tato kaše je vhodná pro děti od 1 roku.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

30 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dnešní snídaně vyšla na jedničku, dosladila jsem datlemi.

Čím nahradím kaštany? Ořechy, mandlemi ?

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

53
48

Pikantní jáhlová kaše s dýní a hráškem

Jáhlová kaše vhodná i s sebou i do krabičky nebo do sklenice. Můžete si ji vzít na cesty, do práce nebo výlet do přírody.
27
7

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče a tahle kaše je fakt...
Kaše
klub
25
9

Kukuřičná kaše se špaldovým kernottem, melounem a čokoládovou polevou

Obilné kaše s ovocem nejsou dobrá kombinace pro naše trávení. Jinak je tomu s melounem, který složením připomíná spíše okurku. Proto si v létě občas udělám...

Vařené kaštany

Měkoučké uvařené kaštany jsou výbornou pochoutkou nebo základem pro kaštanové pyré nebo sladké dezerty. Připravte si hrnec a vroucí vodu a jdeme na to̷...
54
22

Zázvorové jáhly s dýní

Tahle úprava jahel a dýně krásně zahřeje, hodí se proto do chladných dnů. Jáhly i dýně jsou lékem na žaludek, slinivku a slezinu. Je to vhodný pokrm pro ty...
Kaše
klub
20
20

Rychlá letní kaše na sladko – kukuřičná s pyré

Jak udělat zdravou verzi sladké kaše? A jak udělat v létě kaši osvěžující? Tohle je naše oblíbená finta, když chceme kaši sladkou. Je přirozeně bezlepková ...