Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety s katalánskou čekankou

Uvařeno

Recept na špagety s čekankou, tempehem a ořechy. Originální kombinace chutí a zdravých surovin, která potěší chuťové buňky i tělo. Inspirujte se a vyzkoušejte něco nového!

Ingredience
2 porce
  • 1 svazek čekanky
  • 200 g celozrnných špaget
  • čerstvý česnek
  • 1 chilli paprička
  • 75 g tempehu
  • trochu kešu
  • olej
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžíce mirinu
  • sezamové semínko
  • mletá paprika
  • sůl

Petra se pustila do změny jídelníčku a během 2 měsíců shodila 5 kg ona a 15 kg její manžel. Zažívá, ...

Recept na špagety s čekankou

  1. Uveďte vodu k varu a uvařte katalánskou čekanku. Sceďte, ale vodu nevylévejte. Uvaříte v ní těstovinu.
  2. Na pánev dejte olej, nasekaný česnek, papričku a nasekanou uvařenou čekanku. Osmahněte.
  3. Na malou pánev dejte olej, kešu, sezamové semínko a na malé kostičky nakrájený tempeh. Osmahněte.
  4. Když je tempeh osmahnutý, přidejte papriku, zvyšte plamen a zalijte mirinem s tamari. Prudce osmahněte.
  5. Uvařte špagety, dejte je do pánve k čekance a přidejte tempeh. Promíchejte, prohřejte  a servírujte.
💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Doba vaření čekanky bude záležet na její velikosti. Pokud jste koupili čekanku v obchodě, můžete odříznout tvrdší část a vařit zvlášť a déle. Poté krátce povařte listy.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny, např. kukuřičné nebo rýžové.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) namísto tempehu a nesójovou tamari (např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou).

Obměna

  • Papričku můžete vynechat.
  • Můžete použít jakékoliv ořechy.
  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.

Děti

  • Větším dětem.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

7 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Květák na tamarindu

Květák v těstíčku pečený v troubě, podávaný s lahodnou omáčkou plnou chutí a vůní exotického koření.

Krémové rizoto s fazolemi

Rychlý a jednoduchý recept z mála ingrediencí, který doufám bude chutnat i vám. Krémové rizoto s fazolemi a hlívou, skvělá kombinace chutí a zdravých ingre...

Sváteční tagliatelle

Jednoduché a rychlé jídlo, které zahřeje a hodí se i na sváteční stůl.

Cizrnový váleček

Vyzkoušejte tento recept na sekanou z cizrny, dýně a tofu! Lehce pikantní a zdravá alternativa klasické sekané, kterou si zamilujete. Vhodná k pečené zelen...

Špalda, rapini a cizrna

Jednoduché, syté a chutné jídlo. Pokud máte uveřené obilí a luštěninu, budete ho mít na stole během několika minut.

Hlíva na fenyklu

Recept pro milovníky rychlých a jednoduchých jídel – lahodná hlíva na fenyklu. Stačí nasekat, smíchat, restovat a posypat posypkou a zdravé chutné jí...