Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.

Ingredience
pro 4 porce
  • půlka menšího čínského zelí
  • několik ředkviček
  • 2 lžíce tahini
  • 2 lžíce pikantní hořčice
  • lžička umeocta
  • 2 lžičky naklíčené čočky nebo jiných semínek (řeřicha, mungo…)

Postup

  1. Zelí a ředkvičky nakrájíme na proužky.
  2. V hrnku dohladka rozmícháme tahiny, hořčiči, umeocet a asi deci vody.
  3. Zálivku důkladně smícháme se zeleninou.
  4. Nandáme na mističky a každou ozdobíme trochou naklíčené čočky.

Obměna

Místo čínského zelí můžeme použít běžné zelí nebo ledový salát. Můžeme přidat i strouhaný daikon, mrkev…

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Je to skvělé a jednoduché vaření (Veronika)

Veronika: Ahoj Evi, dnes poslední den vaření kurzu Hubneme...

Obě karantény jsem díky Jíme Jinak překonali s úsměvem (Eliška)

Eliška: Milá Evo a Romane, chtěla bych vám ze...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Jíme vaše jídla s chutí celá rodina včetně mého 86 letého tatínka (Ingrid)

Ingrid: Evi, moc se mi líbil článek o nakupování....

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Můj jídelníček se díky vám úplně změnil

Petr C.: Nováček již nejsem, čerpám z Vašich volně dostupných...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...
  1. Už je čas na čerstvou zeleninu? Je teprve únor. Jak to vlastně je s tím ‚letním‘ a ‚zimním‘ talířem? Pokud jste to v některém článku rozebírali, prosím o navigaci na tento článek. Díky.

  2. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVzorový týdenní jídelníček – začátek jara
Další článekZápadní strava dělá muže neplodné a nemocné, vyplývá ze studie