Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.
Ingredience
pro 4 porce
  • půlka menšího čínského zelí
  • několik ředkviček
  • 2 lžíce tahini
  • 2 lžíce pikantní hořčice
  • lžička umeocta
  • 2 lžičky naklíčené čočky nebo jiných semínek (řeřicha, mungo…)

Postup

  1. Zelí a ředkvičky nakrájíme na proužky.
  2. V hrnku dohladka rozmícháme tahiny, hořčiči, umeocet a asi deci vody.
  3. Zálivku důkladně smícháme se zeleninou.
  4. Nandáme na mističky a každou ozdobíme trochou naklíčené čočky.

Obměna

Místo čínského zelí můžeme použít běžné zelí nebo ledový salát. Můžeme přidat i strouhaný daikon, mrkev…

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let.

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Za 3 týdny mám 5 kg dole bez hladu a chemických koktejlů

Zdlang: Zdravim, Evo, Jarni ocista mne prekvapuje pokracujicim ubytkem...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Můj muž i tchán se jídlo pochvalují

L.fuca: Toto stravování mě baví a hlavně mi dělá...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

  1. Díky za recept, salát je skvělý. Jak se objevuje jaro, tak mám chuť na čerstvou zeleninu a tohle je skvělé doplnění talíře.

  2. Už je čas na čerstvou zeleninu? Je teprve únor. Jak to vlastně je s tím ‘letním’ a ‘zimním’ talířem? Pokud jste to v některém článku rozebírali, prosím o navigaci na tento článek. Díky.

  3. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPohankový chléb kváskový
Další článekJohn Lennon (VII. díl)