Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.

Ingredience
pro 4 porce
  • půlka menšího čínského zelí
  • několik ředkviček
  • 2 lžíce tahini
  • 2 lžíce pikantní hořčice
  • lžička umeocta
  • 2 lžičky naklíčené čočky nebo jiných semínek (řeřicha, mungo…)

Postup

  1. Zelí a ředkvičky nakrájíme na proužky.
  2. V hrnku dohladka rozmícháme tahiny, hořčiči, umeocet a asi deci vody.
  3. Zálivku důkladně smícháme se zeleninou.
  4. Nandáme na mističky a každou ozdobíme trochou naklíčené čočky.

Obměna

Místo čínského zelí můžeme použít běžné zelí nebo ledový salát. Můžeme přidat i strouhaný daikon, mrkev…

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Mám tolik energie a vypadám i cítím se JINAK!

Luci88: Musím říct, že změny jsou obrovské. Mám tolik...

Konečně po všech nezdarech našla (Veronika)

Veronika: Na luštěniny jsem si zvykla téměř hned, ty...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Stačí chvíli brouzdat na vašem webu a hned je všechno fajn (Marcela)

Marcela: Jste velmi inspirativní a z vašich stránek přímo...

Díky JJ se nám změnil život

Lenka W.: DĚKUJI DĚKUJI DĚKUJI - změnil se nám...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den :) Už více než 20 let...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Deti sa úspešne chopili varenia, všetci sme zhodili 3-4 kg (Eva)

Eva: Chcela by som sa vám poďakovať za super...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Trávenie sa postupne lepší a mám dolu 5 kg (Monika)

Monika: Aj ja mávam problém so zápchou a nafukovaním,...

Jsem nadšená jak z výsledků, tak z vaření (Vlastimila)

Vlastimila: Krásný den všem 🌞 Včera jsem dokončila 14....
  1. Už je čas na čerstvou zeleninu? Je teprve únor. Jak to vlastně je s tím ‚letním‘ a ‚zimním‘ talířem? Pokud jste to v některém článku rozebírali, prosím o navigaci na tento článek. Díky.

  2. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVzorový týdenní jídelníček – začátek jara
Další článekZápadní strava dělá muže neplodné a nemocné, vyplývá ze studie