Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.
Ingredience
pro 4 porce
  • půlka menšího čínského zelí
  • několik ředkviček
  • 2 lžíce tahini
  • 2 lžíce pikantní hořčice
  • lžička umeocta
  • 2 lžičky naklíčené čočky nebo jiných semínek (řeřicha, mungo…)

Postup

  1. Zelí a ředkvičky nakrájíme na proužky.
  2. V hrnku dohladka rozmícháme tahiny, hořčiči, umeocet a asi deci vody.
  3. Zálivku důkladně smícháme se zeleninou.
  4. Nandáme na mističky a každou ozdobíme trochou naklíčené čočky.

Obměna

Místo čínského zelí můžeme použít běžné zelí nebo ledový salát. Můžeme přidat i strouhaný daikon, mrkev…

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let.

7 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Díky za recept, salát je skvělý. Jak se objevuje jaro, tak mám chuť na čerstvou zeleninu a tohle je skvělé doplnění talíře.

  2. Už je čas na čerstvou zeleninu? Je teprve únor. Jak to vlastně je s tím ‘letním’ a ‘zimním’ talířem? Pokud jste to v některém článku rozebírali, prosím o navigaci na tento článek. Díky.

  3. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek10. Bonus navíc – Jak na luštěniny
Další článekJohn Lennon (VII. díl)