Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Vafle s tempehem

Uvařeno
bez vajec

Vafle naslano – vynikající konzistence, křupavý povrch, vůně česneku, tohle je prostě super svačinka.

Ingredience
2 kusy
  • 75 g tempehu
  • 50 g ovesných vloček
  • 20 g mrkve
  • 1 lžička tamari
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 1 malá lžíce chia semínek
  • 1 polévková lžíce oleje
  • čerstvý česnek se zelenými listy
  • špetka kurkumy
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • voda podle potřeby

Dřív by mě vůbec nenapadlo, že bych zrovna JÁ kdy klíčil zrní na parapetu, vařil ráno polévku, pekl chleba, pletl ván...

Jak připravit tempehové vafle

  1. Do kuchyňského sekáčku vložte tempeh, česnek, ovesné vločky, škrob, mrkev a nasekejte nahrubo.
  2. Nakrájenou směs nasypte do mísy. Přidejte sůl, pepř, chia semínka, kurkumu, olej a vodu podle potřeby, aby vznikla hustá směs. Nechte 15 minut odpočívat.
  3. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  4. Směs znovu vezměte a promíchejte. Musí být vlhká, ale přesto hustá, písčitá.
  5. Vaflovač naolejujte a nahřejte.
  6. Lžící nandejte směs do vaflovače, zarovnejte a posypte kmínem. Zavřete víko a pečte na maximální výkon 7 minut.

Praktické

  • Podávejte jak vás napadne, já jsem je měla s hořčicí a salátem.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové ovesné vločky.

Obměna

  • Můžete ochutit dle vaší fantazie, v tomto období bude skvělý například medvědí česnek.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

56 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierka, práve dojednané :-)
Ďakujeme za recept. Podarili sa a všetkým chutili.

Moc dobré, chutnají jako bramboráky a nejsou mastné. Dělala jsem v grilu. Zítra si beru jako svačinku na zájezd. 👍

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Květák na kari

Jednoduché a velice chutné pikantní jídlo, které provoní vaši kuchyň a potěší vaše chuťové pohárky. Pokud se neleknete množství ingrediencí, tak vám slibuj...

Indický Moonglet (bez lepku)

Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

Pomazánka z fazolí a škumpy

Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

Špaldová míchanice

Jednoduché a lahodné pikantní jídlo, skvělé jako rychlý oběd nebo večeře. Pokud se budete držet receptu, nevynecháte koření a další důležité ingredience, u...