jeden a půl hrnku pohankové mouky- čtyři lžíce sezamového oleje
- hrnek máku
- kypřicí prášek – půl pytlíku
- trochu ovocného cukru (fruktózy)
- půl hrnku kokosového mléka – jako tekutá složka
Postup
Konzistence těsta by měla být asi jako na bábovku. Forma byla vysapána kokosem. Poprvé jsem pekla uplně bez receptu, jen podle fantazie a beránek se krásně vyklopil a fanatasticky chutnal! Pekla jsme ho v horkovzdušné troubě na 175 stunů po dobu 40 minut. Formu jsem měla menší litinovou, ne takovou tu typickou velkou hnědou keramickou. Už se těším až vyzkouším další varianty:-)
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Veselé Velikonoce…makový beránek se krásně upekl a šel z formičky…těším se jak bude chutnat 😘
Děkuji, za prima recept😊👌. Včera upečeno a povedlo se. Místo fruktózy (ti jsem neměla) jsem dala rýžový sirup a více kokosového mléka, než v rozpise.