- 2 hrnky do máslova uvařených fazolí (v našem receptu byly použity adzuki, ale mohou být i jiné)
 - 1 větší cibule
 - hrnek jakékoliv uvařené obiloviny ( rýže, krup, krupek, nebo kombinace vícero druhů)
 - olej asi 2 pol. lžíce
 - sůl
 - 3 stroužky česneku
 - sojová omáčka
 - majoránka
 - špetka tymiánu (nemusí být)
 - 4-6 listů rýžového papíru
 
- Na kostičky nakrájenou cibulku orestujeme na trošce oleje spolu se solí dozlatova.
 - Uvařené fazole smícháme s cibulkou, uvařenou obilovinou, přidáme česnek rozmačkaný listem, posypeme majoránkou a dochutíme sojovou omáčkou, aby bylo jídlo akorát slané.
 - Plátek rýžového papíru namočíme buď v talíři, nebo přímo pod kohoutkem a položíme ideálně na dřevěný vál, nebo prkénko.
 - Po chvilce papír úplně povolí a to je okamžik, kdy do něj doprostřed dáme asi 3 lžíce hmoty.
 - Vnější okraje (tj. pravý a levý) rýžového papíru zahneme dovnitř, jako když skládáme obálku a pevně utáhneme.
 - Horní okraj přehneme dolů a dolní nahoru. Měl by vzniknout úhledný balíček ideálně obdelníkového tvaru.
 - Do kvalitní pánve nejlépe keramické, nebo titanové dáme vysokou vrstvu oleje asi 3-4 cm a rozpálíme ho na nejvyšší stupeň.
 - Karbanátky klademe do oleje spojem dolů, aby se zatáhl a hmota nevytekla ven.
 - Pečeme po obou stranách do zlatova, celou dobu je nutné mít olej hodně rozpálený.
 
Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
Chci začít 100% ZDARMA
    Praktické
- Kdyby vám výsledná hmota vyšla příliš řídká, pak doporučujeme zahustit pohankovou moukou nebo vločkami.
 - Pokud jsou fazole hodně kompaktní, doporučuji hmotu lehce pomixovat tyčkovým mixérem, aby se vše lépe propojilo. Hmota by měla být akorát hustá, jako na klasické karbanátky, možná lehce mazlavější.
 - Hotové karbanátky pokládejte na savý papír, aby se odstranil přebytečný tuk.
 - Karbanátky jsou výborné s jáhlovo – batátovou kaší a salátem z daikonu, který pomáhá trávit tuky. Talíř ještě doplňte o kvašenou zeleninu.
 - Jelikož nákyp obsahuje cibuli, ideálně by se karbanátky měly zkonzumovat do 2 hodin. Pokud jste ale zdravý, můžete si je udělat i do zásoby, jen nezapomeňte pokrm doplnit o čerstvě upravenou zeleninu.
 
Obměna
- Stejný recept můžete použít i na jiné luštěniny, takže experimentujte s čočkou, cizrnou, mungem či hrachem.
 
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2 let, ale jen malý kousek (jsou mastné a těžké na trávení).
 
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Komentáře
S ryžou,k tymiánu som pridala mušk.oriešok a zázvor (majorán bol v polievke)…pochutnáva som si
Pro velký úspěch jsem je dělala podruhé, tentokrát z čočky beluga s trochou rýže a jahel. Na pánvi se mi rýžový papír trochu potrhal, takže výsledný pokrm rozhodně nebyl hoden fotografování. Ale pochutnala jsem si jako málokdy, chutnalo to podobně jako opečený jitrnicový prejt😋👍. K tomu kaše z jahel, rýže a petržele a hromada zeleniny různě upravené. Pohádka, harmonie chutí😋😋😋.