- jablka
- hladká špaldová mouka
- rýžový sirup
- skořice
- voda
- špetička soli
- olej
- kokosová mouka
- datlový sirup
Jak připravit smažené jablkové kroužky
- Omyjeme jablíčka, vykrojíme jadřince, vykrajovačem k tomu určeným.
- Jablíčka nakrájíme vodorovně na plátky asi 1cm široké. Z kroužků oloupeme slupku.
- Smícháme hladkou špaldovou mouku, skořici, rýžový sirup, vodu a špetičku soli a vytvoříme těstíčko.
- Obalíme jablečné kroužky v těstíčku a klademe na pánev do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.
- Poprášíme kokosovou moukou a polijeme datlovým sirupem. Dezert podáváme teplý.
Praktické
-
Množství rýžového sirupu volíme dle sladkosti jablíček.
-
Se skořicí nešetříme, aby byla v těstíčku cítit.
-
Kokosovou mouku lze vynechat, použila jsem jí jen pro pocukrovaný efekt.
-
Můžeme vynechat i datlový sirup, jež slouží k ozdobení dezertu.
-
Z jadřinců a oloupaných slupek můžeme připravit čaj.
-
Dezert můžeme jíst i studený, nejlepší je však teplý.
- Pro verzi bez lepku použijte bezlepkovou mouku, např. rýžovou.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Dnes jsem zkusila – moooc dobré – jen asi jsou lepší tvrdá nepřezrálá jablka že.:) se mi to trošku rozpadalo, než se to upeklo..:)
A vy jste měla ten vršek křupavý, nebo to bylo spíš jako palačinkové těsto?
Přemýšlím, jak to udělat, aby to bylo křupavější a ne příliš nasáklé olejem…přidala jsem do druhé várky trošku kukuřičného škrobu, přišlo mi to trochu lepší…
Tak před chvilkou dosmaženo, mňam👍,je to výborné akorát příště musím udělat hustší těstíčko. Ze zbytku těstíčka jsem dosmažila malé lívanečky. Fakt dobrota.😊Díky za fajn recept