- 140 g čerstvého hrášku
- 160 g vařené cizrny
- 70 g sójového jogurtu
- sušené listy kari
- semínka černé hořčice
- česnek
- sladká paprika
- trochu strouhaného zázvoru
- kurkuma
- garam masala
- sůl
- pepř
- jarní cibulka
- petrželka
- citrónová šťáva
- olej
Recept na jarní indický salát
- Hrášek a cizrnu dejte do pánve s olejem, hořčičnými semínky, česnekem a listy kari. Jemně opečte.
- Přidejte papriku, kurkumu a garam masalu, sůl a pepř. Míchejte a pomalu restujte.
- Podlijte velmi malým množstvím vody a vařte několik minut.
- Po uvaření nechte vychladnout a přidejte jogurt. Promíchejte, posypejte jarní cibulkou a petrželkou. Nakonec pokapejte citrónovou šťávou.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Množství koření dávejte podle vaší chuti.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný jogurt.
Obměna
- Můžete použít i jiný hustý rostlinný jogurt.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !







Buďte první, kdo napíše komentář