Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Křupavé tofu v krustě z quinoy

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Jednoduchý a rychlý recept, při kterém můžete využít přebytky quinoy z předchozího vaření. Quinoa vytvoří na tofu křupavou krustičku, koření mu dodá lahodnou a pikantní chuť.

Ingredience
  • přírodní tofu
  • quinoa
  • 1 velká lžíce pohankové mouky
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžička cajunské směsi
  • čerstvý česnek
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • olej

Podzim byl pro mne tentokrát úplně jiný, než ty předchozí. Už nebyl tím otravným obdobím, jako dosud. Užívala jsem si...

Jak připravit tofu s křupovou krustou z quinoy

  1. Quinou uvařte a nechte ji stranou.
  2. V malé misce smíchejte mouku, kokos, cajun koření, sůl a trochu vody, aby vzniklo hustější těstíčko. Nechte asi 20 minut odpočinout.
  3. Tofu překrojte na polovinu. Přiveďte vodu k varu a vařte tofu 2 minuty. Nechte okapat.
  4. Česnek a petržel nasekejte, quinou osolte a vše společně promíchejte.
  5. Tofu obalte v těstíčku a poté v quinoi, přitlačte, aby quinoa k tofu dobře přilnula.
  6. Tofu pečte v horkovzdušné fritéze 10 minut při teplotě 180°C. 
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Tofu můžete upéct také v klasické troubě.
  • Tofu můžete i marinovat podle libosti.
  • Tofu není nutné vařit ve vodě, já to dělám proto, že mi vyhovuje konzistence a tofu je stravitelnější.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.

Obměna

  • Cajunská směs má podstatnou roli, pokud ji nemáte, použijte alespoň nějaké výrazné koření.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme pikantní koření.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

41 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Veronika
26. 7. 2025

Mně na tom tofu nedrželi ani těstíčko, ani quinoa… Může to být tím, že jsem ho nepovařila? Místo toho se marinovalo přes noc v lednici.

Slavomíra
30. 9. 2023

Vierka,akú prílohu k tomu podávaš? Vyzerá taká krémová_quinoa,ryža a fazuľky/stopkový zeler?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Gratinované tofu s rýží

Obalované pečené tofu s rýží a salátkem z fazolí. Tento recept může být obměňován podle sezony. Použijte jakoukoliv zeleninu, co máte k dispozici a kterou ...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Vietnamská nádivka

Vyzkoušejte tuto netradiční nádivku s tofu, houbami a zeleninou inspirovanou vietnamským receptem.

Tofu s rýží a celerem

Pro milovníky jednoduchých a rychlých receptů, syté a výrazné jídlo, které doufám zachutná i vám.

Kořeněné dušené tofu Dubu Jorim

Velmi rychlé korejské jídlo z několika ingrediencí, ideální když nemáte moc času na vaření. Skvělá možnost, jak připravit tofu jednoduše a velice chutně.

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...