V létě se mi nechce moc vařit a už vůbec ne trávit hodně času u plotny, proto mám ráda rychlá, jednoduchá jídla. A protože moje děti milují těstoviny, je tu opět jedna výborná a hlavně moc dobrá omáčka.

Ingredience na omáčku pro 4 osoby

  • asi 20 cm bílé části pórku
  • 5 PL lžic sezamového oleje (úplně nejlepší je sezamový olej z restovaných semínek)
  • lžíce citronové šťávy
  • 1 uzené tofu
  • 2 PL lžíce sezamového semínka (bílé, černé nebo kombinace)
  • 400 g suchých celozrnných těstovin
  • sůl

Postup

1 těstovinxDáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Pórek nakrájíme na jemné proužky. Pomalu ho osmahneme spolu s trochou soli na pánvi na sezamovém oleji. Mezitím si nastrouháme tofu na jemno. Do pánve přidáme sezamové semínka a ještě chvíli je spolu s pórkem restujeme. Nakonec přidáme nastrouhané tofu, šťávu z citrónu a vše dobře promícháme s uvařenými těstovinami.

Servírujeme

Nezapomeňte si talíř doplnit o kopeček kvašené zeleniny. V létě můžete přidat kousek čerstvé zeleniny, v chladnějších dnech raději zeleninu napařenou.

Kombinujeme

Tato omáčka je nejlepší s těstovinami. Pokud použijete kukuřičné nebo rýžové, máte bezlepkové jídlo. Stejně tak je dobrá i s rýží či jinou obilovinou.

Děti

Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Varim tenhle recept uz po mnohokolikate 😀 Mit takovych mnamoznich rychlovek v kapse vic, tak uz se v kuchyni nepotkame 😀 Diky, Heli! Zdrave, chutne a navic rychle recepty – to je NEJVIC! 😉

  2. Tento recept je naprosto úžasný!!! Pro velký úspěch ho budu vařit opět dneska k obědu. Díky za recept a neustálé inspirace!!!!

  3. Děkuji za Váš recept. Nikdy jsem tofu nejedla, ale na pórku zahřátý v kombinací s těstovinami a přiloženou zeleninou výýýborný. Přidala jsem si do omáčky trochu misa a rostlinné smetany. Škoda, že nemohu poslat foto.

  4. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCukroví na poslední chvíli
Další článekKrásné Vánoce a nový rok 2016