V létě se mi nechce moc vařit a už vůbec ne trávit hodně času u plotny, proto mám ráda rychlá, jednoduchá jídla. A protože moje děti milují těstoviny, je tu opět jedna výborná a hlavně moc dobrá omáčka.

Ingredience na omáčku pro 4 osoby

  • asi 20 cm bílé části pórku
  • 5 PL lžic sezamového oleje (úplně nejlepší je sezamový olej z restovaných semínek)
  • lžíce citronové šťávy
  • 1 uzené tofu
  • 2 PL lžíce sezamového semínka (bílé, černé nebo kombinace)
  • 400 g suchých celozrnných těstovin
  • sůl

Postup

1 těstovinxDáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Pórek nakrájíme na jemné proužky. Pomalu ho osmahneme spolu s trochou soli na pánvi na sezamovém oleji. Mezitím si nastrouháme tofu na jemno. Do pánve přidáme sezamové semínka a ještě chvíli je spolu s pórkem restujeme. Nakonec přidáme nastrouhané tofu, šťávu z citrónu a vše dobře promícháme s uvařenými těstovinami.

Servírujeme

Nezapomeňte si talíř doplnit o kopeček kvašené zeleniny. V létě můžete přidat kousek čerstvé zeleniny, v chladnějších dnech raději zeleninu napařenou.

Kombinujeme

Tato omáčka je nejlepší s těstovinami. Pokud použijete kukuřičné nebo rýžové, máte bezlepkové jídlo. Stejně tak je dobrá i s rýží či jinou obilovinou.

Děti

Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Varim tenhle recept uz po mnohokolikate 😀 Mit takovych mnamoznich rychlovek v kapse vic, tak uz se v kuchyni nepotkame 😀 Diky, Heli! Zdrave, chutne a navic rychle recepty – to je NEJVIC! 😉

  2. Tento recept je naprosto úžasný!!! Pro velký úspěch ho budu vařit opět dneska k obědu. Díky za recept a neustálé inspirace!!!!

  3. Děkuji za Váš recept. Nikdy jsem tofu nejedla, ale na pórku zahřátý v kombinací s těstovinami a přiloženou zeleninou výýýborný. Přidala jsem si do omáčky trochu misa a rostlinné smetany. Škoda, že nemohu poslat foto.

  4. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCukroví na poslední chvíli
Další článekKrásné Vánoce a nový rok 2016