Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Pečená pohanka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim

Zapečená pohanka s houbami. Výborné a jednoduché podzimní jídlo, jehož chuť vás určitě nezklame.

Ingredience
  • 130 g pohanky v suchém stavu
  • ořechy
  • houby
  • petrželka
  • olej
  • sůl
  • 150 g cizrnové mouky
  • 420 g vody
  • cibule
  • česnek
  • kmín
  • 1 lžíce lahůdkového droždí

Jak připravit zapečenou pohanku

  1. Vodu a cizrnovou mouku promíchejte a nejlépe přes noc nechte odpočívat. Před použitím osolte a promíchejte.
  2. Uvařte pohanku a dejte do mísy.
  3. Orestujte houby na oleji společně s česnekem a kmínem.
  4. Do mísy s pohankou přidejte prolisovaný česnek, petrželku, lahůdkové droždí, osolte, přidejte ořechy, opepřete a přidejte 3 lžíce namočené cizrnové mouky. Promíchejte.
  5. Pekáček pořádně vymažte olejem, klidně ať trochu oleje na dně stojí.
  6. První vrstvu tvoří pohanka.
  7. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  8. Na ní navršte houby.
  9. Na houby nalijte rozleželou cizrnovou hmotu.
  10. Poslední vrstva je cibule.
  11. Pečte v trubě asi 40 minut na 200°C.
  12. Po upečení nechte asi 15 minut odpočívat, aby se vám pokrm lépe krájel.
  13. Můžete, ale nemusíte ozdobit krémem balsamico.

Praktické

  • Pečená pohanka se chová jako farinata, aby šla krájet, musí trochu vychladnout.
  • Použila jsem pekáček o rozměrech 24 x 24 cm.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.

Obměna

  • Jakákoliv obměna je na vaší fantazii.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření. Pozor na velké kusy ořechů.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

38 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

To byla dobrota. Neměla jsem cizrnovou mouku, tak jsem přes noc namočila cizrnu a rozmixovala s chia semínky. Byla to fakt dobrota, až jsem si musela přidat…

Dobrý den Vierko, lákavý recept! Pohanku zapékám na způsob Kontrabáše – pohanka, šťouchané brambory (někdy si je s chutí dám, mám je ráda :), uzené tofu, kysané zelí, česnek, cibule, mrkev, přidávám i žampiony, kmín, majoránku, ale na tomto receptu mě zaujala krásná zlatavá krustička z cizrnové mouky. Myslíte, že by šla cizrna nahradit za jinou mouku tak, aby to fungovalo? V luštěninových moukách cítím chuť té syrové luštěniny a to nemusím. Nemáte náhodou vyzkoušeno? Nebo potom spíše bešamel? Děkuji.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Houbová smaženice

Smaženice nemusí být jen z tofu, zkuste tuto verzi, kde není ani tofu ani sójová omáčka. Pohrajte si s konzistencí a vylaďte do vaší představy.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.