- 300 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
 - 150 ml vody
 - 40 g olivového oleje
 - sůl
 
Jak se připravuje pravá piadina romagnola
- Do mísy nasypte mouku a promíchejte se solí.
 - Do středu udělejte kráter a vlijte olej a vodu. Míchejte nejprve lžící, pak přeneste těsto na vál a propracujte ho rukama.
 - Zabalte do folie a nechte asi 30 minut odpočinout.
 - Potom rozdělte těsto na 6 částí a každou vyválejte na slabou placku. Nahřejte pánev, třeba tu co používáte na palačinky, a nasucho opečte placku z obou stran.
 
Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
Chci začít 100% ZDARMA
    
Praktické
- Těsto může odpočívat i déle než 30 minut.
 - Důležité je servírovat piadinu právě upečenou, tudíž teplou.
 - Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
 - Jak se u nás říká, s piadinou je všechno výborné. Saláty, pečená zelenina, různé salsy nebo smažené kuličky, humus, prostě co vás napadne.
 
Obměna
- Obměn je nespočet. Můžete vyzkoušet různé druhy mouky, můžete těsto obarvit kurkumou do žluta, spirulinou do modrozelena atd. Tento recept je opravdu originál, klasika. Dnes se do ní přidávají i různé kypřicí prášky. I já do ní dám někdy kvásek. Konzistence je pak trochu jiná.
 
Děti
- S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let. Pokud je ale dítě zvyklé na pečivo, můžete dát i dříve.
 
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!




Komentáře
Výborné to bylo, jako náplň fazole s mrkví a cibulkou na kari, ani jsem nestihla pořádně vyfotit, všem moc chutnalo. Těsto opravdu poddajné, parádní 👌
Výborné placky s omackou z fazoli, skvělé Vierko 🙂 s těstem se prima pracuje 🙂