Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Brusinky z červené řepy

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna podzim

Kdybych uměla nakrájet červenou řepu na malé kuličky, tak se vsadím, že nikdo nepozná, z čeho tyto brusinky jsou.

Ingredience
  • 1 řepa velikosti tenisového míčku
  • špetka soli
  • deci vody
  • půl deci ovocenky nebo ovocného koncentrátu
  • 2 kostičky kuzu nebo jiný škrob

Pracuji na směny, starám se o rodinu a času na sebe moc nemám. Do programu jsem šla s obavami a jídelníček jsem nedod...

Jak připravit řepu á la brusinky

  1. Řepu oloupeme a nakrájíme na malé, drobné kostičky.
  2. Do malého kastrůlku dáme asi deci vody, špetku soli, půl deci ovocného koncentrátu a pomalu dusíme pod pokličkou asi 30 minut do změknutí řepy.
  3. Hlídejte si vodu kolem řepy, měla by se trochu vypařit, ale ne úplně, kdyžtak trochu vody přilijte.
  4. Na závěr rozmíchejte v trošce vody kuzu a vlijte ho k řepě.
  5. Povařte asi ještě 3 minuty. Omáčka by měla zhoustnout a vytvořit dojem želé.
Začni detox, než se proměníš v dýni!

Letos žádné podzimní přibírání díky 8týdennímu kurzu - jídelníčky, recepy, videa a individuální konzultace.
Nemusíš být 100% a stejně to funguje! Pojď se postarat o sebe

Praktické

  • Doporučujeme připravovat vždy “brusinky” čerstvé, protože uvařená zelenina rychle oxiduje.

Obměna

  • Jako škrob můžete použít i arrowroot nebo kukuřičnou maizenu.
  • Místo ovocenky můžete použít obilný slad nebo sirup.

Kombinujeme

Děti

  • Do roka bych tento kondiment nedávala kvůli soli a ovocence, která je ještě předčasná.
  • Děti ve věku 1-2 let mohou tento kondiment v malém množství.
  • Dětem od 2 let můžete podávat běžně.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

37 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ahoj, přidala jsem úplně nakonec ještě trochu citronové šťávy, aby to bylo autentičtější. Byla to bašta. Mňam….

Mila Beata
4. 8. 2024

Mnááááááááááám❤️

Ukázat další komentáře
Schovat štítky