Jak připravit rychlou krémovou polévku
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme dýni, fenykl a čočku, osolíme a krátce orestujeme. Poté zalijeme ohřátým vývarem nebo vodou, přidáme skořici a semínka fenyku a vaříme cca 15 minut nebo tak, aby byla čočka a zelenina měkká. Po uvaření vše přelijeme do mixéru, přidáme 2 lžíce smetany a rozmixujeme do hladka. Dle chuti ještě dosolíme či dochutíme troškou skořice.
- Polévku podáváme s praženými pekanovými ořechy a dozdobíme rostlinnou smetanou.
Praktické
- Pro bezlepkovou variantu volte mandlovou, kešu či sójovou smetanu.
- Pro verzi bez sóji použijte jinou, než sójovou smetanu.
- Polévku podáváme například s domácím kváskovým chlebem či plackami.
Obměna
- Namísto žluté čočky můžete použít červenou čočku nebo jinou luštěninu. Můžete do ní spotřebovat také uvařenou luštěninu z předchozího vaření a chytře tak zužitkovat přebytky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !
Komentáře
Podobná, ale bez fenyklu, zato s cuketou a mrkví 😉👍😋
Chuťově exotické, ale mělo to úspěch. :)