Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Slané ovesné sušenky

Uvařeno
Čekáme na potvrzení souhlasu. Bez něj nemůžeme video přehrát.
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Slaná pochoutka, u které vám zaručuji, že brzo zmizí, proto si nedělejte hlavu s jejich skladováním. Jsou vhodné jako zdravá svačinka nebo jako pohoštění pro návštěvu.

Ingredience
na plech 35 x 35 cm
  • 150 g ovesných vloček
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 75 g slunečnicového oleje
  • 80 g mandlí
  • 20 g lněného semínka
  • 180 g vody
  • sůl
  • černé sezamové semínko
  • dýňové semínko

Ačkoliv jsem s vámi jen poměrně krátce (od poloviny listopadu roku 2023), stačila jsem už projít poměrně velkou promě...

Jak připravit slané ovesné sušenky

  1. Do mixéru dejte vločky, mouku, sůl, lněné semínko a mandle. Rozmixujte.
  2. Rozmixovanou směs dejte do misky, zalijte vodou, přidejte olej a dýňová semínka. Zpracujte na těsto. Těsto se bude lepit na ruce, ale nepřidávejte mouku!
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Těsto v misce přikryjte a nechte 20 minut odpočívat. Uvidíte, že už se nebude lepit a bude hustější.
  5. Pečící papír lehce pomažte olejem. Dejte na něj těsto, přikryjte dalším papírem a rozválejte rovnoměrně po celé ploše.
  6. Nyní rádýlkem nakrájejte tvary. Dejte do trouby předehřáté na 200°C a pečte do zlatova, cca 10 – 15 minut, podle trouby.

Praktické

  • Těsto musí minimálně 15-20 minut odpočívat.
  • Po upečení skladujte sušenky na suchém místě.

Obměna

  • Můžete přidat i jiná semínka. Skvělé jsou s mákem, kmínem nebo například pistáciemi. Podle toho co vám chutná.
  • Špaldovou mouku můžete nahradit i celozrnnou pšeničnou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale pozor na kusy oříšků.

 

 

 

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

68 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Podle Šárky nasladko, jsou výborné 👌

Mila Beata
29. 1. 2025

Sladká verze sušenek podle videa aaaah mnaaaqqm ♥️

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Sušenky Ementál

Tyto sušenky mají s ementálem společné nejen ty díry, ale i sýrovou chuť, a to díky lahůdkovému droždí. Koření na posypání si klidně upravte podle chuti.

Slaný mini cheesecake (bezlepkový)

Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší ...

Mandlové kuličky

Slané kuličky vhodné jako finger food na oslavy nebo do různých placiček a palačinek. Jakýkoliv dip či ostrá omáčka se k těmto mandlovým kuličkám náramně h...

Sváteční cibulové sušenky

Jednoduché cibulové sušenky, které si můžete připravit předem. Vhodné k pomazánkám, nebo jen tak na mlsání. Když vám náhodou nějaké zbydou, hodí se i jako ...

Slané sušenky s hummusem ze špenátu

Tímto receptem můžete překvapit vaše hosty, hodí se na party a oslavy jako jednohubka a nebo si ho můžete připravit jako svačinku k odpolednímu čaji.

Semínkové trojhránky

Křupavé a voňavé trojhránky, které lze chroupat jen tak nebo jako pečivo k omáčkám a krémům.