Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Špičková polévka ze špiček

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna léto

Tyhle malé voňavé houbičky na zahradě či na poli kdekdo přejde, protože je považuje za prašivky. Jaká škoda! Krásně voní, jsou lehce stravitelné a z obyčejné zeleninové polévky udělají polévku špičkovou.

Ingredience
4 porce
  • 3 hrsti špiček
  • 1 l zeleninového vývaru (nebo vody)
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kus celeru
  • 1 stonek libečku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 2 bobkové listy
  • 1-2 lžíce bílé miso pasty
  • 1-2 lžíce sojové omáčky
  • 1-2 lžíce umeocta
  • sůl
  • olej
  • petrželka na posypání

Chcela som sa zbaviť únavy, mala som oslabenú slinivku, takže reflux a nepríjemný pocit po najedení. Tiež som jedla d...

Jak připravit miso polévku s houbami a omega 3

  1. Špičkám ustříháme nožičky, používat budeme jen kloboučky.
  2. Zahřejeme vývar a mezitím připravíme zeleninu.
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubo, zelenou petrželku nasekáme na drobno.
  4. Na dno kastrolu dáme trochu oleje, rozpálíme a přidáme cibuli se solí a krátce orestujeme.
  5. Přidáme houby, kmín a sojovou omáčku a opět krátce orestujeme.
  6. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  7. Přidáme mrkev, petržel, česnek a celer a opět krátce orestujeme.
  8. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a stonek libečku a necháme vařit.
  9. Jakmile polévka začne vřít, stáhneme plamen a vaříme cca 15 minut.
  10. Do vypnuté polévky přidáme miso pastu a umeocet po troškách podle chuti.
  11. Přidáme nasekanou petrželku a podáváme.

Praktické

  • Polévku vařte tak dlouho, jak měkké chcete mít houby. Starší kousky se vaří déle, mlaďounké stačí pár minut. Někdo má rád houby křupavé, což zrovna špičky jsou, někdo raději měkoučké. Podle toho upravte dobu varu.

Obměna

  • Špičky můžeme zaměnit za žampiony či jiné houby, ale nebude to tak pěkně vonět.
  • Miso pastu můžete vynechat a dochutit kváskem nebo více osolit na začátku.
  • Polévku také můžete zjemnit přidáním lžíce rostlinné smetany.
  • Zeleninu můžeme měnit dle chuti, zásob v lednici a sezóny.

Děti

  • Tato polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Opět špičková bez spicek. Poslední pychavky, ještě přidané kapusticky a slzovka. Vydatná a sytá polévka. Blanka

Opět “špičková polévka” bez spicek. Žampiony náhrada a přidaný malý zbytek kedlubny.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Thajské rýžové nudle s hlívou v kari omáčce

Máte rádi thajskou kuchyni? Pak vyzkoušejte naši oblíbenou večeři pro teplé dny. Je to rychlovka a chutná naprosto skvěle.

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...

Květákový krém s medvědím česnekem

Rychlá krémová polévka z květáku a medvědího česneku chutná jako smetanová, ačkoli v ní žádná smetana není. Nauč se připravit tuto lahodnou a zdravou polév...

Kokosová polévka s bazalkou

Perfektní osvěžení pro horké dny je tahle kokosová polévka s bazalkou. Ačkoli chutná po kokosu, její základ tvoří zelenina.

One pot polévka

Tato pikantnější a kořeněná polévka vás hezky zahřeje, je proto vhodná pro toto období. Je poměrně rychlá a jednoduchá. Nezapomeňte na žádné koření, abyste...

Jarní detox polévka s kopřivou a popencem

Jak se zasytit a přitom tělo po ránu nezatížit, když máme období jater a žlučníku? Zkuste tuhle chutnou polévku s jarními bylinami.