- 180 g přírodního tofu
- 65 g kešu ořechů
- 30 g vody
- 110 g vody k rozpuštění agaru
- 3 g agaru
- sůl
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- 1 malá lžička cibulového prášku
- 1 malá lžička česnekového prášku.
- olej na vymazání formy
Jak připravit sýr na zapékání
- Do mixéru dejte tofu, kešu oříšky, 30 g vody, citrónovou šťávu, sůl, cibuli a česnek a rozmixujte na hladkou směs.
- Agar rozpusťte ve 110 g vody a vařte asi 1 minutu.
- Vymažte formu.
- Přilijte agar ke směsi do mixéru a znovu rozmixujte.
- Směs vložte do olejem vymazané formy a nechte v lednici ztuhnout.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Sýr je vynikající i syrový a velmi dobře se hodí na vaření a zapékání.
- Sýr drží perfektně tvar, ale jde i mazat.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Vierko jaky mas agar, vlockovy nebo praskovy…je to jedno?
Chtěla bych se zeptat, šly by něčím nahradit kešu oříšky? Třeba nějakými jinými oříšky nebo semínky? U nás bohužel kešu nemůžeme…