Máte rádi voňavý římský kmín? Tato omáčka má nádech římského kmínu, je jemná a lahodná. Skvěle se hodí k pečené nebo napařené zelenině. Pokud ji uděláte hustší, bude perfektním dipem nebo pomazánkou.

Ingredience
na 1 porci

  • cca 1/4 hrnku uvařené červené čočky + část vody, ve které se čočka vařila
  • 1 lžíce tahini pasty
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pár snítků petrželky
  • 1/4-0,5 lžičky římského kmínu (dle vašich preferencí)
  • 1/4 lžičky kurkumy

Postup

  1. Uvařte si podle návodu červenou čočku.
  2. Čočku dejte do mixéru i s částí vody, ve které se vařila (vodu dávejte postupně dle toho, jak chcete mít omáčku řídkou), přidejte tahini, kurkumu, sůl, citronovou šťávu, petrželku, římský kmín.
  3. Všechno rozmixujte dohladka.
  4. Podávejte se zeleninou a obilovinou.

Praktické

Pokud uděláte omáčku hustší (nedáte tolik vody z vaření čočky), můžete ji použít jako dip k zelenině / krekrům nebo pomazánku na pečivo nebo palačinky.

Pokud vám z vaření čočky nezbyla žádná tekutina nebo používáte zbytek již uvařené čočky z lednice, použijte vodu nebo vývar.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

Vyřešilo se plno mých zdravotních problémů

Krizoak: Ráda bych vyjádřila obrovské díky Evičce a celému...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMarkétka dělá svačinu – napařená jablka
Další článekWonderful Relax Weekend