Nejrychlejší způsob jak chutně upravit již uvařenou luštěninu, v tomto případě čočku.

Ingredience

  • 2 větší cibule
  • 2 hrnky uvařené čočky (běžné zelené)
  • 2 lžíce sezamového nebo slunečnicového oleje
  • trocha vody z uvařené čočky
  • sůl
  • umeocet

Postup

1 omáčkaPokud nemáte předem uvařenou čočku, dejte ji vařit. Až bude skoro hotová pokračujte.

Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a osolíme. Restujeme tak dlouho, až bude cibulka lehce zlátnout. Je důležité, aby cibulka byla hodně orestovaná, pak dodá pokrmu výbornou chuť. Nakonec přidáme uvařenou čočku s trochou vody a chvilku společně podusíme. Dochutíme umeoctem.

Obměna

Výborná je takto upravená cizrna nebo hrách.

Kombinujeme

Já jsem čočku na cibulce servírovala s dýňovou omáčkou s fazolkami a polentovým knedlíkem. Knedlík se dá koupit už hotový ve zdravé výživě.

Pro dokonalost přidáme čersvé zelené natě jako posypky, kvašenou zeleninu a můžeme i malý kousek syrové zeleniny.

Děti

Pokud chceme čočku připravit pro děti do 1 roka, uvaříme ji jen ve vodě. Pro sebe orestujeme cibulku a čočku si dochutíme.

Dětem od 1,5 roku můžeme připravit již podle tohoto receptu, ale soli a oleje bude malinko .

Starším dětem kolem 2 let můžeme vařit stejně jako pro nás, ale budeme úměrně méně solit a dochucovat.

Malým a neprospívajícím dětem raději pasírujeme než mixujeme.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKvětnová víkendovka pro nezadané
Další článekBezlepkové vanilkové rohlíčky