- 1 středně velká cuketa
- rajská jablka
- uzené tofu
- cibule
- slunečnicová semínka
- kukuřičná mouka
- lněné semínko
- čerstvá bazalka
- majoránka
- pepř
- sůl
- + dle chuti/potřeby umeocet, sojovka apod.
Postup
Těsto:
- Oloupanou a jader zbavenou cuketu nastrouháme na drobno, lehce osolíme a po cca 10 min zbavíme nadbytečné vody. Přidáme kukuřičnou mouku dle potřeby, tak aby byla směs sypčí, poté rozmixované lněné semínko (náhrada vajec), slunečnicové semínko dle chuti (spíše méně) a osmaženou cibulku.
- Na, pečicím papírem, vyloženém plechu vytvoříme cca 0,5-1 cm placku,
- zapečeme na 200 stupňů cca 20 min, dokud se nebudou lopat okraje.
Marináda:
- V mixéru rozmixujeme celá rajčata (doporučím ideálně do velikosti keříkových) a vmíchám majoránku a další případná ochucovadla (každý co snese ;)), potřu těsto.
- Finálně pokladu plátky tofu a nasekanou bazalkou a nechám dopéct, do chvíle než tofu zezlátne.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Tohle zkusím
Jako low-carb/nízkosacharidový oběd asi super, ale mně k tomu chybělo nějaké obilí. Měli jsme jen chleba, ale kopeček rýže by byl asi vhodnější…