Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Kukuřičné bezlepkové vafle

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Do těchto vaflí můžete zužitkovat zbytek uvařených fazolí. Vafle jsou výborné, velmi křupavé a i když je v nich použito málo surovin, jsou opravdu bohaté na chuť.

Ingredience
  • 160 g instantní kukuřičné krupice
  • 10 g rýžové mouky
  • 20 g oleje
  • 1 hrst červených fazolí
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • nasekaná petrželka
  • voda podle potřeby

Martinova váha se blížila 125 kg. Začali se ženou v programu Hubneme do plavek kvůli její intoleranci mléka a ani si ...

Jak připravit kukuřičné vafle s fazolemi

  1. Do mísy dejte mouku, sůl, pepř, olej, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Pomalu přidávejte vodu a míchejte. Výsledné těsto musí být pískové, ne tekuté, jako se obvykle používá na klasické vafle.
  2. Přidejte fazole a promíchejte. Nechte 10 minut odležet, abyste viděli, kolik vody mouka vsákla. V případě potřeby přidejte další.
  3. Předehřejte vaflovač, naolejujte.
  4. Lžící směs dobře rozetřete. Zavřete víko a pečte 8 minut. Upečené vafle nechte vychladnout na mřížce.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Doba pečení bude záviset na vašem vaflovači.
  • Po dobu pečení neotevírejte víko, určitě ne prvních 5 minut.

Obměna

  • Můžete přidat jakékoliv fazole.

Děti

  • S menším množství soli a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

30 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tak jsem dneska dělala k obědu tyto vafle,ale sladkou verzi, bez fazolí. Moc nám s dcerkou chutnala,i když trvaly teda asi víc než 15 minut než byly hotové. Dělala jsem vafle úplně poprvé,tak spokojenost. Zajímalo by mě,jak jsi, Vierko, přišla vůbec na to, dát polentu do vafli…to mě zaujalo.
Jen chlapa jsme tím neoslnily, kukuřičná polenta asi není jeho … ♥️

Vierko 🙏je myšlena,, instantní polenta,,nebo krupice kuku.?nic jiného doma nemám,inst.krupici vůbec neznám, děkuji za odpověď, vypadá to skvěle 👍zkusila bych to ráda 😋😉🙂 díky moc 👋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Slané fazolové kokosky

Ačkoliv vzhledem i názvem připomínají dezert, tentokrát se nejedná o sladkou pochoutku, ale výborné slané karbanátky, které se skvěle hodí například k různ...
101
55

Piadina romagnola bezlepková

Piadina romagnola, nazývaná také piada, je plochá placka bez kynutí, typická pro gastronomickou tradici oblasti Romagna v Itálii. Vyzkoušejte ji v této bez...

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Slané Taiyaki

Tento improvizovaný recept, v Japonsku neexistující, se zrodil v mé kuchyni, protože tady se může stát cokoliv. Jednoduchý, kořeněný a lehce pikantní, k po...