Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Restovaná cizrna s kapustou a pestem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Vyladěné, harmonické jídlo, které je rychle hotové a zároveň si na něm moc pochutnáte. A dá libovolně obměňovat.

Ingredience
pro 2 porce
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 1/4 kapusty
  • 1/2-1 lžička drceného kmínu nebo mahá koření
  • pesto bez sýra (např. z medvědího česneku nebo bazalky)
  • hrst uvařené cizrny
  • sůl

Malá Emička spolkla pecku ze švestky a skončila v nemocnici na sonografii břicha, <...

Jak připravit cizrnovou kapustu s pestem

  1. Na rozehřátém oleji orestujeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli se špetkou soli.
  2. Až bude cibule zlatavá, přidáme kapustu a koření a na mírném plameni restujeme.
  3. Pokud by se začal hrnec připalovat, podlijeme lžíci vody nebo oleje.
  4. Přidáme cizrnu a smažíme tak dlouho, až je zelenina měkká, ale stále křupavá.
  5. Vypneme a vmícháme pesto dle chuti (zhruba 2-3 lžíce).

Praktické

  • Podáváme s kváskovým chlebem, těstovinami, knedlíkem nebo vařenou obilovinou, kterou můžete buď podávat vedle nebo osmahnout spolu s cizrnovou směsí.
  • Pokud byste směs chtěli více ochutit, můžete použít sójovou nebo tamari omáčku.
  • Pesto můžete buď koupit, anebo si doma vyrobit – např. z petrželky, kopru, medvědího česneku aj.
  • Pokrm můžete posypat opraženými semínky nebo oříšky nebo gomasiem.

Obměna

  • Místo kapusty můžete použít i hlávkové, čínské nebo kysané zelí.
  • Pokud nemáte rádi kmín, použijte třeba pepř.
  • Tato směs je výborná i se sladkou červenou paprikou (koření).

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od dvou let, menším ubereme olej, sůl a koření.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zdravím,dnes jsem vyzkoušela,opět chuťovka. Jen nevím,zda je všechno na talíři jak má být😉

No moc jsem tomu nevěřila, ale potřebovala jsem sdělat kapustu, tak jsem to zkusila. Bylo to výborné 😊 K tomu rýže s quinoou a zbytek jáhel ( prostě zbytky sesypané z pytlíků 😀 ) a rychlý oběd na světě. A jak jsme si mlaskali 😀 Nic nezbylo 😁❤

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cizrna na houbách

Konečně začala skutečná houbařská sezóna. Pokud už nevíte, kam byste čerstvé hřiby přidali, vyzkoušejte cizrnu na houbách po našem. Náramná dobrota!

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...

Voňavý citronový čirok s čočkou

Přirozeně bezlepkové, lehké a přitom výživné jídlo skvělé pro odlehčení jídelníčku po svátcích. Příprava je jednoduchá a výsledkem je chutné jídlo s vůní c...

Černé fazole s ovsem

Ovesné vločky zná každý, ale už jste si uvařili něco přímo z ovsa? Jestli ne, tak vyzkoušejte toto lahodné sladkokyselé jídlo, které na talíři tvoří krásný...