Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Sladkosti

Sušenky Garibaldi

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec

V Anglii si na těchto sušenkách pochutnávají už 160 let, vy si je nyní můžete připravit ve zdravější verzi bez cukru, mléka a vajec.

Ingredience
  • 150 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 30 g slunečnicového oleje
  • 75 g rýžového mléka
  • špetka soli
  • 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
  • 130 g rozinek

Jindra s manželem jsou velcí sportovci. Ona ráda triatlon, horské kolo, běžky, dlouhé běhy...

Jak připravit plněné anglické sušenky Garibaldi

  1. Rozinky namočte asi na 10 minut do vody. Poté je vymačkejte a v kuchyňském robotu nasekejte nahrubo.
  2. Předehřejte troubu na 200°C.
  3. Zbytek ingrediencí smíchejte v míse. Výsledné těsto je měkké, nelepivé a snadno tvarovatelné.
  4. Těsto rozválejte za pomocí dvou pečících papírů. Moje rozválené těsto mělo rozměry 27×27 cm.
  5. Rozinky rovnoměrně rozprostřete na jednu polovinu těsta, přikryjte (opět pomocí pečícího papíru) druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a nakrájejte tvar sušenek.
  6. Pečeme na 200°C cca 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Doba pečení bude záležet na vaší troubě.
  • Pro rozvalování těsta používejte pečící papír, ne mouku na podsypávání.
  • Náplň není třeba přislazovat, díky rozinkám je dostatečně sladká.

Obměna

  • Můžete vyzkoušet i ze špaldové mouky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

Pro zajímavost

  • Byly to oblíbené sušenky Garibaldiho. Když Garibaldi navštívil v roce 1854 Tynemouth, v severovýchodní Angli, na jeho počest a za jeho pomoci skotský výrobce vytvořil tento recept.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

138 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
29. 4. 2025

Zkusila jsem z kombinace rýžové, kukuřičné a čirokové mouky, ale není to úplně ono. Možná vyladit poměry nebo zvolit jiné bezlepkové mouky?

Jaroslav Hlávka
28. 4. 2025

No a takhle se to doma narodilo 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kolečka s makovou nádivkou

Recept na sladké plněné sušenky bez cukru, mléka a vajec pro milovníky máku. Tato kolečka jsou skvělá jako sladká svačinka, ke kávě nebo čaji a jako pohošt...

Anýzovo fenyklové sušenky

Recept pro milovníky jednoduchých a rychlých dezertů. Sušenky jsou velmi rychle hotové a vůně anýzu a fenyklu vám provoní kuchyň.

Kokosové hromádky (bez lepku)

Snadný a rychlý bezlepkový dezert, ve kterém nenajdete mléko, vejce ani cukr. Další varianta oblíbených hromádek, tentokrát v kokosové verzi.

Sušenky se sušenými švestkami a čokoládou

Jednoduché a chutné sušenky, které se skvěle hodí k čaji nebo kávě, jako malá sladká svačinka nebo pohoštění pro hosty. Jejich příprava je jednoduchá a nez...

Pistáciové sušenky bezlepkové

Tyhle sušenky jsou opravdu dílem okamžiku, takže během 15 minut máte na stole hotové domácí sušenky bez cukru, vajec, mléka i lepku. Pistácie, kardamom a c...

Bezlepkové čoko hromádky

Hromádky plné energie, možná ne moc krásné, ale dobré a rychlé a vhodné i pro bezlepkovou dietu. Jak je u mých receptů zvykem, opět v nich nenajdete cukr a...