- 1 střední batát
- 1 lžička sladké mleté papriky
- chilli papričku podle chuti a odrůdy
- šťáva z poloviny citrónu
- 3 stroužky česneku
- olej
- sůl
- petrželová nať
Jak připravit pikantní libanonský batát harra
- Na pečící papír dejte na kostičky nakrájený batát. Pokapejte lehce olejem a pečte na 200°C asi 20 minut.
- Ve skleničce smíchejte olej, papriku, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek a sůl.
- Jakmile jsou batáty pečené, vylijte obsah skleničky do pánve, přidejte batát, promíchejte a lehce a krátce orestujte. Stačí opravdu chvilka, jakmile ucítíte vůni česneku. Přidejte petrželku, promíchejte a máte hotovo.
Praktické
- Pokud batát rozkrájíte na menší kostičky, bude za 20 minut upečený.
- Podáváme teplé nebo mírně vychladlé.
- Toto je základní recept, samozřejmě ho můžete použít ve vašich receptech i s jinými ingrediencemi.
- Nevynechte citrónovou šťávu.
- Množství papričky volte podle odrůdy, co vám nejlépe vyhovuje. Některé pálí strašně, některé jsou podstatně mírnější, jako například jalapeňo.
Obměna
- Pokud vám chutná čerstvý koriandr, nasekejte ho místo petrželky.
- Batát se může i smažit, toto je odlehčená verze, které dávám přednost.
Děti
- Velmi pikantní jídlo, nevhodné pro děti.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Mnaam ♥️ s tím citronem aaach
Dnes uvařeno, pikantní a výborné.