- 1 větší petržel
 - 1 cibule
 - čerstvý kopr (lze nahradit mraženým či sušeným)
 - olej
 - sůl
 - zeleninový vývar nebo horká voda
 - na dochucení: umeocet, jablečný ocet
 - sójová smetana nebo jiná rostlinná smetana
 - cca 3 lžíce kukuřičného škrobu (pokud je omáčka řídká)
 - asi 2 hrnky uvařených bílých fazolí do měkka
 
Jak připravit koprovou omáčku

- Cibuli a petržel nakrájíme na větší kostky.
 - Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku, osolíme, po chvíli přidáme petržel a za občasného míchání osmahneme.
 - Dáme pozor, aby se nepřipálila a podlijeme horkým vývarem nebo horkou vodou. Vody by mělo být tolik, aby zelenina byla ze 2/3 ponořená.
 - Přiklopíme pokličkou a asi čtvrt hodiny dusíme do měkka.
 - Ponorným mixérem rozmixujeme obsah hrnce a pokud je omáčka moc řídká, rozmícháme škrob ve studené vodě a omáčku ještě pár minut povaříme.
 - Stáhneme z plotny a přidáme nasekaný čerstvý kopr, sójovou smetanu nebo jinou rostlinou smetanu, dochutíme umeoctem a jablečným octem.
 - Na závěr přidáme uvařené fazole a necháme je v omáčce ještě chvíli prohřát.
 
Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
Chci začít 100% ZDARMA
    Servírujeme
- Bezmasou koprovou omáčku s fazolemi servírujeme nejlépe s knedlíkem. Pokud si na něj netroufáte, ve zdravé výživě seženete jak polentový, tak jáhlový.
 
Obměna
- Místo kopru můžeme použít jiné čerstvé bylinky, které máme rádi, nebo česnek a dostat česnekovou omáčku, křen na křenovou omáčku atd. Omáčku také můžeme připravit tak, že dáme do studeného kastrolu olej, na něj vrstvu cibule, na ní vrstvu nakrájené petržele, posolíme, přiklopíme, nemícháme a necháme dusit. Je to takový líný způsob vaření, resp. dušení, během kterého můžeme dělat něco jiného.
 
Děti
- Od roka a půl vynechte smetanu a pokrm minimálně ochucujte. Od 2 let můžete dát omáčku i se smetanou.
 
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Komentáře
Moje dnešní verze, omáčka je hlavně z kedlubny a cukety.
Skvělé. Blanka