Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Italské rizoto s krémovou cuketou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Bleskový recept, do kterého můžete využít i přerostlejší cukety. Během chvilky budete mít na stole lahodné krémové rizoto a pokud uděláte krému více, můžete ho naředěný podávat i jako polévku.

Ingredience
2 porce
  • 200 g celozrnné rýže ribe
  • 1 velká cuketa
  • 40 g kešu ořechů
  • 200 g ovesného mléka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • konopné semínko
  • petrželka
  • olivový olej

Trvalo mi 4 roky než jsem se odhodlala to s vámi zkusit. Motivací je syn. Měl flíčky na kůži – plíseň. Tak jsem...

Jak připravit krémové italské rizoto s cuketou

  1. Dejte vařit rýži jak jste zvyklí, já použila celozrnnou rýži ribe, která vyžaduje 45 minut vaření.
  2. Cuketu rozpulte a lžičkou vydlabejte semínka.
  3. Do mixéru nalijte ovesné mléko, přidejte část cukety, kešu, prolisovaný česnek, sůl a rozmixujte.
  4. Do kastrůlku nalijte rozmixovanou hmotu a nechte projít varem. Krém začne hned houstnout.
  5. Nakrájejte na kostičky další cuketu a dejte jí s olivovým olejem na pánev. Orestujte, osolte a promíchejte.
  6. Jakmile je rýže hotová, přidejte k ní krém, promíchejte a ještě tak dvě minuty nechte povařit za stálého míchání.
  7. Naservírujte na talíř, posypte orestovanou cuketou, konopným semínkem a petrželkou.

Praktické

  • Pokud chcete opravdu rychlovku, volte jiný druh rýže.
  • Pokud by omáčka zhoustla příliš, stačí přidat trochu ovesného mléka.
  • Krém můžete použít i jako polévku, stačí nedělat hmotu příliš hustou.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv obilovinu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.

 

 

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Oldřiška
8. 6. 2024

Dobrý den,
jen se chci zeptat, kešu oříšky se mají nejdříve namočit? Nebo mohou hned do mixéru?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Spaghettoni alla crudaiola

Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto j...

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Zelený Ramen

Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Italské Amuse Bouche

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...