- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 přírodní bílé tofu
- větší špetka kurkumy
- 1-2 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžíce dijoské hořčice (více/méně dle ostrosti)
- lahůdková cibulka
- sojová omáčka
- černá himalájská sůl (kala namak)
- sůl
Jak připravit tofíčka
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova s větší špetkou soli.
- Jakmile je zlatavá, přidáme rozdrobené tofu a osmahneme.
- Ochutíme kukurmou, droždím a sojovou omáčkou.
- minutku restujeme, přidáme hořčici, trošku černé soli pro vajíčkovou chuť a vůni a vypneme.
- Vmícháme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku.
- Podáváme.
Praktické
- Tofíčka jsou výborné buď v tortille, pitě, palačince, anebo třeba s kváskovým chlebem.
Obměna
- K tofíčkům můžeme přimíchat i další zeleninu (např. strouhanou mrkev aj.).
- Místo lahůdkové cibulky můžete dát pažitku nebo petrželku.
- Černou sůl můžete vynechat.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Vynikající! Přidala jsem zeleninu ( mrkev, cuketu, papriku a žampiony ) a podle hedvábných tofíček i trochu koření panch phoron, k tomu placky a salát z řepy a zelí – luxusní😋
Podarilo se :-)